Για τα νέα δεδομένα στον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. Ειδικότερα ο κ. Καραθανασόπουλος μίλησε στο Ρ/Σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FΜ στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον δημοσιογράφο Θανάση Φουσκίδη, και μεταξύ άλλων τόνισε αναφορικά με τα νέα δεδομένα συνολικά στον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς:

«Γίνεται μια αγωνιώδης προσπάθεια αναδιαμόρφωσης του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας, δηλαδή μια προσπάθεια της ίδιας της άρχουσας τάξης να διαμορφώσει έναν ισχυρό εναλλακτικό πυλώνα απέναντι στην Κεντροδεξιά ή στη Ν.Δ., ούτως ώστε να μπορεί να διατηρεί εγκλωβισμένα ανάμεσα στους δύο αυτούς ισχυρούς πολιτικούς φορείς ευρύτερα λαϊκά στρώματα και επί της ουσίας να προχωρά απρόσκοπτα η αντιλαϊκή πολιτική».

Διαβάστε επίσης: Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ διασπάστηκε και το αδελφό κόμμα Die Linke της Γερμανίας - Η άλλη αζέντα και το... ανέμελο lifestyle


«Και ο χώρος της Σοσιαλδημοκρατίας και ο χώρος της Κεντροδεξιάς και Δεξιάς έχουν μια συμφωνία στις στρατηγικές πολιτικές, στις πολιτικές επιλογές που εξυπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου, στην πολιτική υλοποίηση της Ε.Ε. αλλά και των συμφωνιών με το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς, άρα έχουμε έναν πυρήνα βασικής συμφωνίας. Από αυτή την άποψη, όλη αυτή η διαπάλη η οποία γίνεται στον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη "Νέα Αριστερά" δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αγωνιώδης προσπάθεια να αναδιαμορφωθεί αυτός ο πόλος, που, όμως, δεν σχετίζεται με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Δεν προβάλλει κάτι που να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Αντίθετα, θέλει να τις εγκλωβίσει και, από αυτή την άποψη, η χρησιμότητα της "Νέας Αριστεράς", με βάση και τα λεγόμενα των ιδίων, είναι να διαμορφωθεί ένα ανάχωμα  στην τάση η οποία διαφαίνεται και καταγράφηκε στις βουλευτικές εκλογές και στις περιφερειακές, δηλαδή μια τάση αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και συμπόρευση με το ΚΚΕ».