Νωρίς να βγάζει κάποιος συμπεράσματα για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του νέου φορέα, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο Πάνος Σκουρλέτης, μέλος της Νέας Αριστεράς.

Ανέφερε πως η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοια που δημιουργεί ένα πολιτικό κενό. Σημείωσε πως το νέο κόμμα δεν έχει δείξει ακόμη τη δυναμική του. “Πιστεύουμε ότι τους μέσα στους επόμενους μήνες θα υπάρξει δημοσκοπική αύξηση των ποσοστών μας, η οποία μπροεί να καταγραφεί και στις Ευρωεκλογές”.

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις απάντησε πως είναι νωρίς να βγάζει κάποιος συμπεράσματα για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του νέου φορέα.

Ειδικά για τον νέο φορέα απάντησε πως αρκετός κόσμος δε γνωρίζει ακόμη τι πρεσβεύει.

Στο ερώτημα να πρέπει να γίνε κόμμα ή να μείνει ως φορέας, σημείωσε πως κανείς δε θέλει να φτιάξουμε ένα κόμμα από τα υπόλοιπα του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να απευθυνθούμε σε ένα αριστερόστροφο πολιτικοποιημένο κοινό που αυτή τη στιγμή έχει κενό στο να εκφραστεί, αυτός ο φορέας μας κάποια στιγμή θα γίνει ένα κόμμα αλλά με συζήτηση και συνδιαμόρφωση με άλλες δυνάμεις και άλλα σχήματα όπως η οικολογία, εξήγησε.

Ένας κόσμος που παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ μας ενδιαφέρει, η ηγεσία του δείχνει σε μία κατεύθυνση που δε μας αφορά, για αυτό φύγαμε, δεν τίθεται θέμα επιστροφής, ανέφερε.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

Κληθείς να σχολιάσει τα δημοσκοπικά ποσοστά που δίνουν στη Νέα Αριστερά

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Είναι πολύ νωρίς για να βγάλει κανείς συμπεράσματα και για τον ΣΥΡΙΖΑ που παραμένει υπό την προεδρία του κ. Κασσελάκη και για το νέο εγχείρημα της Νέας Αριστεράς.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις στελεχών της Νέας Αριστεράς που λένε ότι θα πάρουν 7% και θα έχουν σίγουρο έναν ευρωβουλευτή

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Εγώ το πιστεύω αυτό με βάση τη δυναμική των πραγμάτων. Εκτιμώ ότι η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοια που δημιουργεί ένα πολιτικό κενό, αυτό το πολιτικό κενό προφανώς μπορεί να εκφραστεί από τη Νέα Αριστερά. Δεν μπορεί να εξαϋλωθεί ένας χώρος της Αριστεράς που κάλυπτε μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή η σημερινή του ηγεσία και η ηγετική του ομάδα βαδίζουν προς κάτι διαφορετικό. Αντιλαμβάνεστε ότι ένας κόσμος έχει την ανάγκη της έκφρασης και θεωρώ ότι υπάρχει και κάτι ευρύτερο υπάρχει μια κοινωνική διάσπαρτη Αριστερά η οποία εδώ και πάρα πολύ καιρό ακόμη και με τον προηγούμενο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε μια πολιτική έκφραση.

Ερωτηθείς αν θα προχωρήσουν στη δημιουργία ενός κόμματος ή θα παραμείνουν στον υφιστάμενο φορέα

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Εγώ διαπιστώνω ότι κανείς δεν θέλει να φτιάξουμε ένα κόμμα από τα υπόλοιπα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή των αποχωρησάντων για αυτό μιλάμε για μια μεταβατική περίοδο η οποία θα έχει έντονο το στοιχείο της ανασύνθεσης αυτού του χώρου της Αριστεράς. Άρα να απευθυνθούμε και σε αριστερούς σοσιαλδημοκράτες και σε οικολόγους και σε ανένταχτους αριστερούς και προφανώς σε ένα κατά βάση αριστερόστροφο πολιτικοποιημένο κοινό το οποίο ασφυκτιούσε και δεν είχε πολιτική έκφραση το τελευταίο διάστημα. Τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν προέκυψαν με την εκλογή του κ. Κασσελάκη, μπορεί με την εκλογή του κ. Κασσελάκη να εκτινάχτηκαν στον αέρα, να είναι η κορυφή του παγόβουνου αλλά τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάνε από την επόμενη του ‘19 και για αυτό είχε αυτή την καταγραφή που είχε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

ΔΗΜ.: Να γίνει κόμμα η Νέα Αριστερά ή όχι ακόμα;

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Προφανώς θα είναι ένας φορέας το οποίος θα κατατείνει στο να συγκροτηθεί κάποια στιγμή ένα κόμμα αλλά αυτο θέλουμε να το συνδιαμορφώσουμε και με άλλες δυνάμεις.

Ερωτηθείς αν δεν πάει καλά η Νέα Αριστερά και παραμείνει σε χαμηλά ποσοστά θα συνεχίσει στο κόμμα ή θα σκεφτεί την επιστροφή του στον ΣΥΡΙΖΑ

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει ένα πολιτικό κενό αυτή τη στιγμή, αυτό θέλουμε να το εκφράσουμε και όσο μπορώ να κατανοήσω τα μηνύματα που βλέπω γύρω σου θεωρώ ότι αυτή η προσπάθεια παρόλο ότι είναι δύσκολη θα είναι και επιτυχής.

ΔΗΜ: Άρα η επιστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μέσα στα σχέδιά σας

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Ένας κόσμος που παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ μας ενδιαφέρει διότι προφανώς οι άνθρωποι δεν άλλαξαν από μια μέρα στην άλλη , η ηγεσία του όμως και η τάση που ακολουθείται αυτή τη στιγμή, η φορά των πραγμάτων, δείχνουν προς ένα άλλο κόμμα που μικρή σχέση θα έχει με αυτό που ήταν μέχρι τώρα. Άρα προφανώς αυτή η πορεία δεν μας αφορά, για αυτό και φύγαμε.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις του κ. Κασσελάκη στο «παρών» που ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Δεν ήταν «παρών» στο νομοσχέδιο, ήταν κατά στο νομοσχέδιο και ήταν «παρών» σε κάποιες διατάξεις. Ο κ. Κασσελάκης δείχνει μια πολύ μεγάλη ικανότητα να εξαπολύει κατάρες στους προηγούμενους συντρόφους του αλλά δείχνει μια αδυναμία στο να λεει κάποια πολιτικά πράγματα. Επιτέλους ας δούνε πως θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ διότι βλέπω ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει την αναμενόμενη απήχηση και από εκεί και πέρα ο καθένας θα κριθεί με βάση τη δικιά του πορεία. Δεν είμαστε διατεθειμένοι ούτε να κοιτάμε πίσω ούτε να μπαίνουμε σε ένα καυγά ο οποίος δεν έχει τίποτα γόνιμο να παράξει.