Σαφής η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, δέχεται προσφυγή στη Χάγη για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης σημείωσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να θέσει ξεκάθαρα το πλαίσιο του διαλόγου.

*Διαβάστε εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: "Εμπάργκο" στις κοινές τηλεοπτικές εμφανίσεις με τη Νέα Αριστερά - H οδηγία προς τα στελέχη

Σε ό,τι αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο, το χαρακτήρισε «άδικο», ενώ υπογράμμισε πως δεν λύνει κάποιο πρόβλημα και πως η ΝΔ εξαπάτησε τους πολίτες.


Η συνέντευξη του Γιώργου Βασιλειάδη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, κος Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν, ο Γιώργος Βασιλειάδης είπε: «Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής και κρυστάλλινη διαχρονικά και πρέπει να διαμηνύεται σαφώς στην Τουρκία και στον Τούρκο πρόεδρο. Η Ελλάδα δέχεται προσφυγή στην Χάγη μόνο για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. Καλή η καλυτέρευση των σχέσεων, καλή η συνομιλία αλλά να μην ξεχνάμε που στεκόμαστε».

«Η Ελλάδα ξεκάθαρα θα πρέπει να θέσει τα πλαίσια του διαλόγου. Ο ευρωτουρκικός διάλογος στο επίκεντρο αλλά με μόνιμα κέρδη για την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το φορολογικό νομοσχέδιο, είπε: «Είναι προφανές ότι δεν λύνει κανένα απολύτως πρόβλημα. Η ΝΔ εξαπάτησε τους ελεύθερους επαγγελματίες προεκλογικά και έρχεται με μια ισοπεδωτική και οριζόντια διάταξη. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών φοροδιαφεύγει και δεν μπορούμε να καταφεύγουμε στον κοινωνικό αυτοματισμό προκειμένου να κρύψουμε μια αποτυχία».

«Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση δεν έρχεται να μαζέψει χρήμα, δεν είναι φοροεισπρακτικός ο μηχανισμός που φτιάχνει, εντάσσεται σε ένα κοινωνικό, πολιτικό σχέδιο για εξόντωση της πάλαι ποτέ μεσαίας τάξης των ελεύθερων επαγγελματιών, της δομής της ελληνικής κοινωνίας», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς πότε θα γίνει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Θα γίνει το τελευταίο τριήμερο του Φεβρουαρίου με σκοπό να επιβεβαιώσουμε εκεί την επανεκκίνηση και να θέσουμε τα πλαίσια για τη νέα εποχή του ΣΥΡΙΖΑ».

Στην ερώτηση αν ισχύει η πληροφορία ότι δεν θα εμφανίζονται σε τηλεοπτικά πάνελ με στελέχη της Νέας Αριστεράς, απάντησε: «Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να θέσουμε και το κόμμα μας αλλά και την αριστερά στο σύνολο της βορά στην τηλεθέαση. Για ένα εξυπηρετήσουμε τα νούμερα κάποιων τηλεοπτικών σταθμών δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε show αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο και την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα που είναι οι πολιτικές του κ. Μητσοτάκη. Ελπίζουμε ο πολιτικός διάλογος να γίνεται με τα πλαίσια του κοινοβουλευτισμού και με τα πλαίσια των προβλεπόμενων από το ΕΣΡ, που ελπίζω όλα τα κόμματα να έχουν την ίδια αντιμετώπιση».