Ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΝΔ και πρώην υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές του 2024, η οποία αφορά τόσο στους Έλληνες του εξωτερικού, όσο και στους Έλληνες του εσωτερικού.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στο ΣΚΑΙ, τόνισε ότι η επιστολική ψήφος διευκολύνει τη συμμετοχή των ψηφοφόρων που έχουν δυσκολίες στη μετακίνηση, όπως εργαζόμενοι, πολίτες με προβλήματα υγείας, αλλά και όσους βρίσκονται στο εξωτερικό.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε την ανάγκη να γίνει μία τεράστια προσπάθεια για να ενημερωθεί ο κόσμος για την επιστολική ψήφο, ώστε να αυξηθεί η συμμετοχή στις ευρωεκλογές του 2024. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών εκτίμησε ότι η επιστολική ψήφος θα συμβάλει στην αύξηση της συμμετοχής, η οποία αποτελεί βασικό στόχο της κυβέρνησης.

«Προέχει να πετύχει η πρώτη εφαρμογή, να πειστούν όλοι για τη σημασία και τη διαφάνεια, να γίνουν όλα άψογα και να χτυπήσουμε την αποχή», τόνισε ο πρώην υπουργός και στάθηκε στην ανάγκη να στηρίξει τη μεταρρύθμιση όλο το πολιτικό σύστημα. «Πρέπει να γίνει ένας πολύ ουσιαστικό διάλογος. Έχω ακούσει επιφυλάξεις, αλλά δεν θεωρώ ότι έχουν πραγματική βάση. Είμαστε στην εποχή της άμεσης μεταφοράς της γνώσης και της πληροφόρησης. Δεν έχει λογική ότι κάποιος θα μπορέσει να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα με αθέμιτο τρόπο. Υπάρχουν εγγυήσεις. Το ψηφοδέλτιο θα ανοιχτεί την ημέρα που θα γίνουν οι εκλογές, αφού ανοίξει η κάλπη στην οποία θα πέσει», επισήμανε.

«Τα επιχειρήματα ενάντια στην επιστολική ψήφο κρύβουν φοβία, το άγχος κάποιων κομμάτων αν οι απόψεις τους έχουν απήχηση. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό να πείσουν οι πολιτικές δυνάμεις τους πολίτες και να μη φοβούνται τη ψήφο του», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Αυτό που γίνεται σε όλο τον κόσμο έχει έρθει η ώρα να γίνει επιτέλους στην Ελλάδα. Το 2019 ξεκινήσαμε μια επίπονη και συστηματική προσπάθεια για να ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού και με το πρώτο νομοθέτημα της Κυβέρνησης το 2023 έγινε άρση όλων των περιορισμών, ώστε όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να μπορούν να ψηφίσουν χωρίς εξαιρέσεις», κατέληξε.