Με ένα ποστ στο Facebook ο Μάκης Μπαλαούρας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Αποχώρησή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με επιστολή μου προς τις οργανώσεις που είμαι μέλος, καθώς και στις αντίστοιχες Νομαρχιακές Επιτροπές», αναφέρει στην επιστολή που δημοσίευσε ο τέως βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης στον Alpha: Εκλέχθηκα για την ανθρωπιά μου και για να σπάσω αβγά - Στόχος, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

«Υπήρξα ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, από τότε που το 2001 ξεκινήσαμε, εκπροσωπώντας την ΑΚΟΑ μαζί με τον Γιάννη Μπανιά…», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλαούρας και προσθέτει:

«Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, που με έκανε να αισθάνομαι υπερηφάνεια που ήμουν μέλος του και με τίμησε ως βουλευτή στην εξαιρετικά πολύ δύσκολη περίοδο που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση το 2015.

Με οδύνη όμως αποφάσισα να αποχωρήσω, όπως ήδη πράττουν χιλιάδες μέλη, από τον σημερινό πολιτικό σχηματισμό που εξακολουθεί να φέρει τον ιστορικό όνομα ΣΥΡΙΖΑ, ένα όνομα που σηματοδότησε μία από τις μεγάλες περιόδους της Αριστεράς στη χώρα μας και στην Ευρώπη».

Μάκης Μπαλαούρας: "Ο νέος πρόεδρος εγκατέλειψε τις πάγιες θέσεις της Αριστεράς και τις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ"

«Όπως έχω γράψει επανειλημμένως δημοσίως, ο νέος πρόεδρος εγκατάλειψε τις πάγιες θέσεις της Αριστεράς, ανέτρεψε τις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβήτησε βασικές επιλογές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα και για ζητήματα που πλήττουν ευθέως και τον Αλέξη Τσίπρα, όπως για τα 37 δισ. και το «άρρωστο» κόμμα), καταστρατήγησε την εσωκομματική δημοκρατία, ενώ συνέβαλε έντονα στην αποπολιτικοποίηση και στον ευτελισμό των αρχών μας και του ηθικού μας φορτίου, κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων».

Ο ίδιος στη συνεδρίαση της ΚΕ δε τα έβαλε μόνο με τα στελέχη που είχαν σηκώσει το βασικό βάρος της διακυβέρνησής μας, ως "εσωτερικών εχθρών"-"5η Φάλαγγα", που κάνουν "πολιτική του Pumaro"!!!

"Μεταλλαγμένο κόμμα όπως το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ"

Δεν μπορώ, επομένως, να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα, που οδηγείται να γίνει όπως το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ, σύμφωνα με την επιθυμία του προέδρου…».

Και ο Μάκης Μπαλαούρας καταλήγει: «Αποχαιρετώντας σας, εύχομαι να βρεθούμε ξανά στους αγώνες και με τα κοινωνικά κινήματα, για να ανατραπεί το νεοφιλελεύθερο καθεστώς της Δεξιάς, δίνοντας ελπίδα για ένα αύριο με δικαιοσύνη, ελευθερία και ισότητα, που μόνο η Αριστερά μπορεί να δώσει…

ΥΓ.: Περίμενα για να καταθέσω την απόφασή μου στις συνελεύσεις των οργανώσεων που συμμετείχα, αλλά αυτές δεν συγκλήθηκαν και κατέφυγα σε αυτή τη δημόσια δήλωση».