Για την αποχώρηση των 11 βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, το όνομα της οποίας αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, μίλησε, μεταξύ άλλων, η ευρωβουλευτής του κόμματος Έλενα Κουντουρά.

Η Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε με την εκλογή του νέου προέδρου, αλλά εκείνοι που άλλαξαν ήταν οι αποχωρήσαντες βουλευτές.

*Διαβάστε εδώ: Ομάδα Αχτσιόγλου - Τσακαλώτου: Σήμερα τα "βαφτίσια" του νέου κόμματος - Τα επικρατέστερα ονόματα και οι ενστάσεις για τις… επιρροές Μακρόν


Έλενα Κουντουρά: Δεν αλλάξαμε εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ - Αυτοί που αποχώρησαν άλλαξαν

«Είναι μία δυσάρεστη κατάσταση και για μένα, δεν σας κρύβω ότι με έχει προβληματίσει αυτή η συμπεριφορά, γιατί έχω συνεργαστεί με όλους τους συναδέλφους που αποχώρησαν. Αυτό που είναι πραγματικά περίεργο είναι ότι δεν έχουν τεκμηριώσει μία ιδεολογική και πολιτική διαφωνία», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κόσμος έχει μπερδευτεί. Νιώθει ότι ενώ ψήφισε 47 βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι απομακρύνθηκαν αδικαιολόγητα, χρησιμοποιώντας στις δημόσιες εμφανίσεις τους εκφράσεις που απαξιώνουν τους υπόλοιπους βουλευτές που έχουν μείνει και τον Αλέξη Τσίπρα. Να θυμίσω ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, εκεί που όλοι είμαστε», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε πυρά κατά των Αχτσιόγλου, Τσακαλώτου και Χαρίτση.

«Η Έφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αλέξης Χαρίτσης συνδιαμόρφωσαν το πρόγραμμα και τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που εμείς υπερασπιζόμαστε. Σήμερα δεν μπορούν να τις υπερασπιστούν; Έρχονται και λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλοιώθηκε, ότι άλλαξε θέση και δεν έχει αρχές και αξίες. Ξεκίνησε ένας πόλεμος με προσωπικούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς απέναντι σε έναν πρόεδρο που είχε εκλεγεί δημοκρατικά. Λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλοιώθηκε. Δεν αλλάξαμε εμείς, εκείνοι άλλαξαν», επισήμανε.

«Οι διαφωνίες δεν λύνονται στις τηλεοράσεις, δεν λύνονται δημόσια. Ο κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ νιώθει ότι υπάρχει μία υποκρισία, νιώθουν ότι δεν υπερασπίζονται τα προβλήματά τους, αλλά προσωπικές φιλοδοξίες», κατέληξε.