Για την επιστολική ψήφο μίλησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Ο κ. Κυμπουρόπουλος ανέφερε πως η αποχή από τις εκλογές είναι μια ανησυχία, όχι μόνο ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή. Ειδικότερα, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές ο κ. Κυμπουρόπουλος δήλωσε: «Πρέπει να είμαστε εκεί πέρα στις 9 Ιουνίου να ψηφίσουμε και αν δεν μπορούμε είμαστε εκεί, να ψηφίσουμε με επιστολική ψήφο πια.

Ερωτηθείς αν τον ανησυχεί το φαινόμενο της αυξανόμενης εκλογικής αποχής ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος απάντησε: «Είναι ένα θέμα το οποίο συζητιέται πάρα πολύ και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν μιλάμε για μια ελληνική ανησυχία, μιλάμε για μια ευρωπαϊκή ανησυχία και πολύ περισσότερο ποια τελικά κατεύθυνση θα αποφασίσει ο ευρωπαϊκός λαός να δείξει. Θα δείξει την κατεύθυνση της  ενότητας, είμαστε μαζί, συνεργαζόμαστε για μια πιο βιώσιμη ΕΕ ή θα διαλέξει το δρόμο της απόσχισης και της απομάκρυνσης του ενός από τον άλλο και εννοώ τον ευρωσκεπτικισμό. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να μην το αφήσουν να συμβεί και πρέπει να είμαστε εκεί να βεβαιώσουμε την ψήφο μας».