Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου. 

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2015 έως το 2019 έδωσε το «παρών» και αυτό έχει τη δική του σημασία, αν κάποιος αναλογιστεί τη μαζική φυγή στελεχών του κόμματος και της Νεολαίας του τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Μόνο με την παρουσία του, ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται ενωτικός για τα εναπομείναντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που συσπειρώνονται στο πλάι του νυν προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη.

Tsipras_KO_SYRIZA_8_2
Tsipras_KO_SYRIZA_3_2
Tsipras_KO_SYRIZA_2_2
Tsipras_KO_SYRIZA_1_2


Όπως φαίνεται και από τα ενσταντανέ, ο Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος. Δημοσίως δεν τοποθετήθηκε για τη φυγή των «11» και τη σύσταση νέας Κ.Ο. με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση, ωστόσο πριν από την απόφαση να ανακρούσουν πρύμναν είχε κάνει τις επαφές του και φέρεται να προσπάθησε να τους κρατήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος είχε τηρήσει ουδετερότητα και στις εσωτερικές εκλογές, στις οποίες ο Στέφανος Κασσελάκης επικράτησε των έτερων τεσσάρων υποψήφιων την πρώτη Κυριακή και της Έφης Αχτσιόγλου τη δεύτερη, αν και η πληροφόρηση τον ήθελε να στηρίζει τον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.


Tsipras_KO_SYRIZA_10
Tsipras_KO_SYRIZA_9
Tsipras_KO_SYRIZA_8
Tsipras_KO_SYRIZA_7
Tsipras_KO_SYRIZA_6
Tsipras_KO_SYRIZA_5