Ο ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων δύο μηνών ολοένα και περισσότερο δεν θυμίζει κάτι από τον ΣΥΡΙΖΑ των προηγούμενων ετών, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή “Εκείνη και εγώ”, με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

“Όπως έχουν όλοι αντιληφθεί στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκκολάπτονται καινούργια πράγματα, υπάρχει μια αντικειμενικά ενδιαφέρουσα ανασυνθετική διαδικασία η οποία γονιμοποιήθηκε μέσα από αυτά τα δύο κύματα αποχωρήσεων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις και με κόσμο όχι μόνο που έφυγε από το ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται δηλαδή για μια προσπάθεια που αφορά τους αποχωρήσαντες αλλά πρόκειται για μια προσπάθεια ευρύτερης ανασύνθεσης του χώρου της σύγχρονης ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, ανάφερε ο Πάνος Σκουρλέτης και συνέχισε:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων δύο μηνών ολοένα και περισσότερο δεν θυμίζει κάτι από τον ΣΥΡΙΖΑ των προηγούμενων ετών”.

Ερωτηθείς αν ενστερνίζεται την κριτική που γίνεται ότι ο κ. Κασσελάκης δεν θα μπορέσει να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη γιατί έχουν ταυτόσημες θέσεις

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Καταρχήν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη ακόμα και σε καλύτερες στιγμές πριν από τον κ. Κασσελάκη και από εκεί θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει η συζήτηση μετά το ’19 και δεν έγινε με έναν συστηματικό και σε βάθος τρόπο. Αλλά το τελευταίο δίμηνο είναι γνωστό ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις, ο αλλοπρόσαλλος λόγος, οι τοποθετήσεις γύρω από κρίσιμα οικονομικά ζητήματα δείχνουν ένα χώρο πια ο οποίος δεν έχει ταυτότητα και δεν έχει πια σίγουρα σχέση με τον χώρο της μέχρι τώρα γνωστής Αριστεράς που κάλυπτε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά την επιστολική ψήφο

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Θα πρέπει να δούμε και την εμπειρία άλλων χωρών όπως κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να δούμε και τα κριτήρια τελικά που ψηφίζει ο καθένας στην Ελλάδα από τη στιγμή που ζει ή δεν ζει εδώ.

Ερωτηθείς αν το νέο σχήμα θα κατέβει στις ευρωεκλογές

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Νομίζω ότι κάθε χώρος ο οποίος θέλει να βάλει το αποτύπωμα του και να επηρεάσει τα πράγματα, και εμείς έχουμε μια τέτοια διάθεση, προφανώς θα δοκιμαστεί και στις ευρωεκλογές.