Τα πολιτικά αποτελέσματα θα καθορίσουν τα δημοσκοπικά στις εθνικές εκλογές του 2027, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντεφ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Χρήστος Γιαννούλης, σημειώνοντας ότι οι ευρωεκλογές βγάζουν κάποια συμπεράσματα.

Ακόμα, ο Χρήστος Γιαννούλης απάντησε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο για το άπιαστο όνειρο του 17,5%, λέγοντας ότι «τίποτα δεν είναι άπιαστο, και το 17 και το 20 και το 21 είναι ένας μαχητός στόχος. Κρατάω από τον Τζανακόπουλο κι ελπίζω να είναι έτσι, ότι η νέα Κ.Ο. θα κάνει μονομέτωπο αγώνα με τον Μητσοτάκη και δεν θα είναι αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ».


Η συνέντευξη του Χρήστου Γιαννούλη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Χρήστος Γιαννούλης, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

*Διαβάστε εδώ: Δημήτρης Τζανακόπουλος: ''Άπιαστο όνειρο'' το 17,5% για τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ - Δεν μπορούσα να μείνω λόγω Κασσελάκη

Ερωτηθείς αν είναι άπιαστο όνειρο το 17,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως «τίποτα δεν είναι άπιαστο όνειρο. Η πολιτική σου δράση, τα πολιτικά σου αποτελέσματα θα καθορίσουν και τη δημοσκοπική αλλά εντέλει την πορεία σου στην πιο ασφαλή και υψηλής ευκρίνειας δημοσκόπηση που είναι οι εκλογές του 2027».

«Οι ευρωεκλογές είναι ένα πολύ καλό πολιτικό crash test με πολλές όμως ιδιομορφίες πρώτον δεν βγάζουν κυβέρνηση, δεύτερον διέπονται από μεγαλύτερη χαλαρότητα από ότι οι εθνικές εκλογές. Βγάζεις συμπεράσματα δεν καταλήγεις όμως μόνο στη στρατηγική σου από τις ευρωεκλογές», πρόσθεσε.

«Οι αριθμοί και οι εκτιμήσεις οι δημοσκοπικές ή οι επιδόσεις για τις ευρωεκλογές έχουν ελάχιστη ή ήσσονος σημασία βαρύτητα από το να τρέξουνε λύσεις, δημόσιος διάλογος, συνεννόηση αλλά και παρεμβάσεις από την κυβέρνηση για τα θέματα της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας κα. Το 17% και το 20% και το 21% είναι ένα μαχητός στόχος, θα εξαρτηθεί από τη δουλειά που θα κάνουμε με βάση αυτά που πραγματικά ενδιαφέρουν τον κόσμο», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Τζανακόπουλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε ένα σκληρό φιλελεύθερο κεντρώο κόμμα, είπε: «Από τις δηλώσεις του κρατάω ένα πράγμα ότι η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που συγκροτείται από παλιούς συντρόφους μας, από πρώην υπουργούς της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, από ανθρώπους που γεννήθηκαν μέσα στο Συνασπισμό και το ΣΥΡΙΖΑ κρατώ την απόλυτη δέσμευσή τους ότι ο μονομέτωπος αγώνας που έχουν είναι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη».