Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από τις αποχωρήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταματά η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Γιαννούλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κληθείς να σχολιάσει το κλίμα των αποχωρήσεων στο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι "Είναι σοβαρές εξελίξεις, κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με την αποχώρηση της ομάδας των συγκεκριμένων συντρόφων και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάει μια συγκροτημένη διαδικασία και για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και για τη δημιουργία ενός προγραμματικού λόγου, προγραμματικών στόχων, λύσεων και παρεμβάσεων είτε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο είτε σε επίπεδο καθημερινότητας για τους πολίτες που πλήττονται από τις κρυφές ή εμφανείς αρνητικές προθέσεις πολιτικών τους επιλογών".

Ο προοδευτικός χώρος της Αριστέρας

Ακόμα, ανέφερε πως αυτό που ορίζεται ως προοδευτικός χώρος της Αριστεράς, έχει αποδείξει ότι θέλει δυναμική πολιτική παρουσία και αντιπαράθεση με στόχους, προγράμματα και λύσεις.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι
 "αυτό που ορίζουμε ως προοδευτικό χώρο, ίσως και στα όρια της σοσιαλδημοκρατίας αλλά και της ριζοσπαστικής αριστεράς, έχει αποδείξει ότι θέλει μια δυναμική μεν πολιτική παρουσία, μια δυναμική αντιπαράθεση σε στόχους, πολιτικές, προγράμματα και λύσεις αλλά και αποκάλυψη στιγμών αδιαφάνειας αποδυνάμωση του κράτους δικαίου, παραπειστικής και παρελκυστικής πρακτικής όπως ήταν η απόκρυψη του φορολογικού νομοσχεδίου από τη ΝΔ αλλά θέλει όλα αυτά να γίνονται και με έναν τρόπο μετριοπαθή όχι άνευρο. Εδώ είναι το σημείο τομής, η χρυσή ισορροπία που πρέπει να τη βρούμε όλοι μας". 

*Διαβάστε εδώ: Θεοχαρόπουλος στα Παραπολιτικά 90,1: Δεν είναι μια καλή μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ - Ο ευρύτερος χώρος χρειάζεται συσπείρωση και διεύρυνση και όχι συρρίκνωση

Το φορολογικό νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας

"Δεν μπορεί μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης να έρχεται ο κ. Μητσοτάκης και να πέφτει από τα σύννεφα ότι 500 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν κάτω από 10 χιλιαδες και να ανακαλύπτει την πυρίτιδα! Είναι πολιτικά ανέντιμο, και να μην έχει πει κουβέντα για αυτό στην προεκλογική περίοδο αλλά να κανιβαλίζει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για το ότι κατέστρεψε τη μεσαία τάξη! Υπάρχουν τραγικά πολιτικά απαράδεκτες αντιφάσεις και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και κακές πολιτικές προθέσεις", κατέληξε ο κ. Γιαννούλης.