«Η ελληνική πλευρά έχει ξεκαθαρίσει πως το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι θέμα εθνικής στρατηγικής, τα Γλυπτά εκλάπησαν και πρέπει να επιστραφούν», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Στον αέρα» με την Νίκη Λυμπεράκη, βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης. Έκανε λόγο για απρέπεια από τον Βρετανό πρωθυπουργό, ενώ χαρακτήρισε το φορολογικό.. καλό νομοσχέδιο και στη σωστή κατεύθυνση λέγοντας πως έχει τεκμήριο που είναι μαχητό. Είπε πως θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε την τελική διατύπωση. Ερωτηθείς εάν θα ψηφίσει το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών απάντησε πως έχει ταχθεί κατά.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Θάνου Πλεύρη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Θάνος Πλεύρης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη –Σούνακ ο κ. Πλεύρης ανέφερε: Η ελληνική πλευρά και ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι το θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα είναι ένα θέμα εθνικής στρατηγικής. Είναι γλυπτά τα οποία εκλάπησαν και πρέπει να επιστραφούν και να επανενωθούν με τον Παρθενώνα. Από εκεί και πέρα υπήρξε μια απρέπεια από τον Βρετανό πρωθυπουργό καθώς ακυρώνει μια συνάντηση η οποία ήταν προγραμματισμένη.

Πλεύρης για Φορολογικό νομοσχέδιο

Αναφορικά με το φορολογικό νομοσχέδιο και τις αντιδράσεις σημείωσε ο κ. Πλεύρης: Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι ένα καλό νομοσχέδιο στη σωστή κατεύθυνση και έχει ένα «πρόβλημα» για τους συλλόγους που έχει να κάνει με το κομμάτι του τεκμηρίου.  Εδώ έχουμε δύο πραγματικότητες, η μια πραγματικότητα είναι ότι πράγματι στο ελεύθερο επάγγελμα όταν υπάρχουν προσωποπαγείς σχέσεις μεταξύ πελάτη και επιτηδευματία αυτομάτως είναι και πιο άδηλες πολλές φορές οι σχέσεις άρα υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι φοροδιαφυγής. Από την άλλη πλευρά έρχονται οι σύλλογοι και θέτουν ένα θέμα ότι δεν μπορούμε να πάμε σε μια ρύθμιση που έχει χαρακτηριστικά οριζόντια. Αυτό το οποίο απαντάμε είναι ότι μιλάμε για ένα τεκμήριο το οποίο είναι μαχητό. Άκουσα σήμερα τον υπουργό ότι θα λάβει υπόψη του και τις παρατηρήσεις που γίναν πάνω στο τεκμήριο. ...Περιμένετε να δούμε την τελική διατύπωση αλλά πιστεύω ότι και με τις πρώτες αλλαγές που γίναν αλλά και με την εκτίμηση που θα κάνει το υπουργείο εάν αρθεί αυτό το σκέλος δηλαδή μπορεί ο φορολογούμενος να έχει τα εργαλεία να δείξει ότι λογικά πρέπει να φορολογηθεί κάτω από το τεκμήριο θα καμφθούν και οι τελευταίες αντιστάσεις. Είμαι αισιόδοξος ότι θα καλυφθεί αυτό το κομμάτι.

Γάμος ομοφύλων

Ερωτηθείς αν θα ψηφίσει υπέρ του γάμου των ομοφύλων απάντησε ο κ. Πλεύρης: Είμαι κατά τόσο του γάμου όσο και της τεκνοθεσίας.