Το ΠΑΣΟΚ σε θέματα δικαιωμάτων και ελευθεριών κάνει πράξη αυτά που πρεσβεύει, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης, κληθείς να σχολιάσει το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Μιχάλης Κατρίνης χαρακτήρισε απρεπή την κίνηση του βρετανού πρωθυπουργού να ακυρώσει την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ερωτηθείς για πιθανή συνεννόηση ΑνδρουλάκηΧαρίτση απάντησε πως το ΠΑΣΟΚ είναι σε έναν νέο κύκλο ενίσχυσης, ανόδου και διεύρυνσης που βασίζεται στην ανανέωση από τη βάση με κοινωνικές δυνάμεις και ανθρώπους που θέλουν να συνταχθούν στην προσπάθεια αυτή…

Ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ είναι απέναντι στο φορολογικό νομοσχέδιο

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Μιχάλη Κατρίνη στα Παραπολιτικά 90,1

 Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κος Μιχάλης Κατρίνης, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

Αναφορικά με το γάμο των ομοφύλων ο κ. Κατρίνης ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει διαχρονικά ότι στα θέματα δικαιωμάτων και ιδεολογιών είναι αυτό που πρεσβεύει και προεκλογικά και ιδεολογικά άρα δεν αιφνιδιάζεται κανείς με τη στάση του ΠΑΣΟΚ. Εμείς θα περιμένουμε να δούμε τις λεπτομέρειες για τι ακριβώς προβλέπει για να το συζητήσουμε και να τοποθετηθούμε επισήμως».

Για Μητσοτάκη και Σούνακ

Με αφορμή την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη-Σούνακ σημείωσε: «Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει αυτή τη διπλωματικά απρεπή κίνηση του βρετανού πρωθυπουργού.

Με αφορμή τη συνάντηση Ανδρουλάκη –Κασσελάκη στην απονομή των βραβείων "Βιώσιμης - Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας" στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος

Υπήρξε ένας χαιρετισμός στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού, φαντάζομαι ότι δεν εκπλήσσει κανέναν ότι δεν υπήρχε διαχυτικότητα...»

ΔΗΜ: Αν έμπαινε ο κ. Χαρίτσης θα σηκωνόταν ο κ. Ανδρουλάκης;

Μ.ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Το θέμα είναι να χαιρετούσε ο κ. Κασσελάκης τον κ. Χαρίτση ... Υπήρχε μια τυπική χειραψία και συζήτηση στα πλαίσια αυτού που επιβάλλει το πρωτόκολλο σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Ερωτηθείς αν υπάρχει συνεννόηση Ανδρουλάκη –Χαρίτση ο κ. Κατρίνης απάντησε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι σε έναν νέο κύκλο ενίσχυσης, ανόδου και διεύρυνσης η οποία όμως βασίζεται στην ανανέωση από τη βάση με κοινωνικές δυνάμεις και με ανθρώπους οι οποίοι  θέλουν να συνταχθούν σε αυτή μας την προσπάθεια. Δεν μας αποσπούν από αυτό τον στόχο οποιεσδήποτε συζητήσεις για διευθετήσεις κορυφής, συνεργασίας κλπ. Είμαστε  υποχρεωμένοι εντός Βουλής σε πολλά ζητήματα να συζητήσουμε, και πολλές φορές να βρεθούμε και στην ίδια όχθη με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης σε πράγματα που αφορούν την οικονομία, που αφορούν τους δανειολήπτες, που αφορούν τη δημόσια υγεία αυτό είναι κάτι το οποιο το περιμένει και ο κόσμος. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο πέραν της θεσμικής συζήτησης πάνω σε πολιτικά ζητήματα την οποία εμείς την αναπτύσσουμε, και θυμίζω ότι στην προανακριτική επιτροπή κατατέθηκαν δύο προτάσεις, υπήρχε μια αποδοχή του σκεπτικού και της δικής μας πρότασης από το ΣΥΡΙΖΑ και μέρους της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ αυτό όμως δεν συνιστά ούτε συνεργασία ούτε συνεργασία ούτε συνεννόηση υπόγεια».

Για το φορολογικό νομοσχέδιο

Αναφορικά με το φορολογικό νομοσχέδιο τόνισε ο κ. Κατρίνης: «Έχουμε τελείως διαφορετική άποψη για τη φορολόγηση και για αυτό έχουμε ταχθεί εναντίον αυτού του νομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση».