«Ανησυχητικές οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να παρέμβει και να επιβάλει ειρήνευση», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τη Στέλλα Γκαντώνα και τον Θανάση Φουσκίδη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης.

Τόνισε πως η Ελλάδα έχει δεσμούς με το Ισραήλ αλλά και παραδοσιακούς δεσμούς με τον αραβικό κόσμο.

Είπε πως η Ελλάδα πρέπει να παίξει ρόλο στις ειρηνευτικές διαδικασίες προκειμένου να μην επεκταθεί η σύρραξη.

Ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ είναι ενισχυμένο μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μιχάλη Κατρίνη

Αναφορικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Είναι ανησυχητικές οι εξελίξεις που γίνονται στη Λωρίδα της Γάζας και νομίζω ότι θα έπρεπε η παγκόσμια κοινότητα να έχει παρέμβει πολύ νωρίτερα και να επιβάλλει ειρηνευτική διαδικασία και όχι να αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία έχει ισχυρούς δεσμούς με το Ισραήλ αλλά έχει παραδοσιακά πολύ καλούς δεσμούς και με τον αραβικό κόσμο. Η Ελλάδα πρέπει να παίξει ρόλο στις ειρηνευτικές διαδικασίες και πρέπει να επιδιώξει όλα αυτά να προχωρήσουν το γρηγορότερο το δυνατό και να μην έχουμε επέκταση της σύρραξης κάτι το οποίο θα έχει προεκτάσεις και επιπτώσεις όχι μόνο σε ανθρωποθυσίες αλλά και σε οικονομικό επίπεδο.

Αναφορικά με τη δυναμική του ΠΑΣΟΚ μετά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών: Αναμφίβολα το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενισχυμένο μετά το δεύτερο γύρο των εκλογών της αυτοδιοίκησης. Είναι ένα ισχυρό μήνυμα ότι όπου υπάρχουν αξιόπιστα πρόσωπα με εναλλακτική πρόταση και με σχέδιο αυτά μπορούν να συγκεντρώσουν ευρύτερη στήριξη.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσαν το επόμενο διάστημα να συμπορευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως έγινε στο δήμο Αθηναίων: Αυτή η συνεργασία βγήκε γιατί ξεκίνησε από κάτω. Ο κ. Δούκας πέραν από τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ είχε και τους Οικολόγους, είχε το ΒΟΛΤ και ήρθανε και παρατάξεις εντελώς διαφορετικές όσον αφορά τις πολιτικές προτεραιότητες με το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ποτέ δεν είχε καμια πολιτική σε συσχέτιση με το ΠΑΣΟΚ όμως ο υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας στήριξε την επιλογή του Χ. Δούκα. Επειδή ήταν μια διαφορετική, μια προοδευτική εναλλακτική πρόταση μπόρεσε να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις άρα από κάτω οι προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις με διάφορες αφορμές μπορούν να συνεννοούνται και αυτή η συνεννόηση μπορεί να είναι και νικηφόρα και αυτό είναι το μήνυμα το ισχυρό που έρχεται από την Κυριακή. Όχι λοιπόν πάνω στο αποτέλεσμα όπως βγήκαν κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά να θυμηθούνε συμπόρευση δημοκρατικών δυνάμεων μέσα στην απόγνωση. Με συνθήματα και κραυγές πάνω στη συγκυρία και πάνω στη στιγμή δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση. Οι κοινωνικές δυνάμεις στη βάση είναι αυτές που δείχνουν που πρέπει να πάει.

Εμείς έχουμε την στρατηγική να είμαστε ο εναλλακτικός πόλος στις επόμενες εκλογές και όχι μέσα από έναν μικρομεγαλισμό αλλά μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις, και εντός Βουλής και εκτός, με προγραμματικές προτάσεις τις οποίες τις συζητάμε μαζί και με τον κομματικό μας χώρο αλλά και με ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις. Αυτές τις δυνάμεις εμείς θέλουμε να τις αξιοποιήσουμε.