Φυγή μπροστά επιχειρεί ο Στέφανος Κασσελάκης και το επιτελείο του με το δεύτερο κύμα διάσπασης να συνεχίζει να «χτυπά» το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλοί εκτιμούν ότι οι μαζικές αποχωρήσει στελεχών και μελών από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν τελειώσει. Την ίδια ώρα, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συγκροτηθεί και η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα απαρτίζεται από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν.

Στη σκιά του κύματος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει την επικοινωνιακή ρελάνς. Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά για ελάχιστες απώλειες την ώρα που μόνο τα τελευταία δύο 24ωρα έχουν φύγει τα δυο τρίτα της νεολαίας, 50 πανεπιστημιακοί του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα αποχώρησαν 100 ακόμη μέλη των νομαρχιακών οργανώσεων βόρειας Αθήνας και Μεσσηνίας.

«Επειδή υπάρχει μία μαζική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ για το ‘’κύμα αποχωρήσεων’’ από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελα να δώσω τα ακριβή στοιχεία, χωρίς κανένα σχόλιο. Το τελευταίο 10ήμερο αποχώρησε από τις ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 1,03% των μελών του κόμματος. Στον isyriza, είχαμε 152 email αποχώρησης και 758 νέες εγγραφές» σημειώνει ο Στέφανος Κάσσελακης, σε ανάρτησή του social media.


Μετά την ΚΟ έρχεται και το κόμμα

Να σημειωθεί ότι η ομάδα των 11 ανεξάρτητων βουλευτών που έφυγαν από το ΣΥΡΙΖΑ τρέχει τις διεργασίες της για τη συγκρότηση της νέας ΚΟ. Το απόγευμα της Τετάρτης αναμένεται να έχουν την πρώτη τους σύσκεψη, στην οποία θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Στόχος του συντονισμού τους θα είναι η δημιουργία Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα εκφράζει μία σύγχρονη προοδευτική, αριστερή και οικολογική πολιτική πρόταση. Επίσης, η συζήτηση του προϋπολογισμού των επόμενων ημερών θα δώσει στους αποχωρήσαντες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν το στίγμα της αντιπολίτευσης που θέλουν να ασκήσουν απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε ακόμα: Άγριο ξέσπασμα Γιώργου Τσίπρα σε Αχτσιόγλου - Τσακαλώτο - "Εάν τα βελανίδια είχαν ιδεολογία, αυτή ακριβώς θα ήταν"

Στη σύσκεψη, οι 11 αποχωρήσαντες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο επικεφαλής, ο γραμματέας και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, το όνομα του νέου κόμματος θα είναι σύνθετη λέξη, θα έχει πολλούς προσδιορισμούς αλλά θα προσφωνείται στη Βουλή με μία ή δύο λέξεις. Ταυτόχρονα, τρέχουν και οι διαδικασίες σε επίπεδο πολιτικού φορέα.

Τα επόμενα βήματα της πλευράς Κασσελάκη

Από το επιτελείο Κασσελάκη οργανώνεται η αναδιάταξη του ΣΥΡΙΖΑ με τον ίδιο να προΐσταται σύσκεψης των οικονομικών τομέων στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια. Τα βλέμματα όλων τώρα είναι στις επερχόμενες δημοσκοπήσεις με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να θέτουν τώρα ορόσημο για τον νέο πρόεδρο τις ευρωεκλογές.

«Δεν θα πω εγώ ότι ο πήχης είναι να κερδίσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπως είχε πει ο Στέφανος Κασσελάκης όταν ήταν υποψήφιος πρόεδρος, αλλά σε κάθε περίπτωση πήραμε 17% ένα χαμηλό ποσοστό, ο πήχης είναι να το περάσουμε αυτό το ποσοστό και σε κάθε περίπτωση να είμαστε δεύτερο κόμμα», είπε το μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιξαν μέτωπο για το predator

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, παραδέχτηκε ότι είχε ενημερωθεί από την αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για την παρακολούθησή του με το παράνομο λογισμικό predator.

Στις αιχμές Κασσελάκη για αφωνία, ο Μάκης Βορίδης κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συμβουλεύεται νομικούς, ξεκαθαρίζοντας ότι η μήνυση του εισαγγελέα είναι αυτεπάγγελτη. «Όταν είσαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι καλό να έχεις μια αίσθηση των νομικών δεδομένων τουλάχιστον. Δεν περιμένω να ξέρει ο κ. Κασσελάκης πολλά νομικά. Επειδή με κατηγορεί ο κ. Κασσελάκης ότι δεν έκανα κάτι, η απάντηση είναι δεν υπάρχει κάτι να κάνω» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.  

Διαβάστε ακόμα: Διάσπαση προ των πυλών και στα media του ΣΥΡΙΖΑ - Οι δημοσιογράφοι που στηρίζουν την ομάδα Αχτσιόγλου

«Ο κ. Βορίδης προσπαθεί να μας πείσει ότι το να σε παρακολουθούν με Predator είναι το πιο συνηθισμένο πράγμα στον κόσμο. Ένα υπουργικό συμβούλιο φοβισμένων υπουργών υπό παρακολούθηση. Σε τέτοιες συνθήκες, ακόμα και ο ακροδεξιός λύκος γίνεται αρνάκι», απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης.


Γεύμα Κασσελάκη με τον Κοτζιά

Συνάντηση σε ψαροταβέρνα στην Καστέλλα πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, με τον επικεφαλής της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ Νίκο Κοτζιά.

Οι δύο άνδρες έχουν συγκλίνει πολιτικά το τελευταίο διάστημα, κάτι που φάνηκε και από την απαντητική επιστολή του Στέφανου Κασσελάκη στον Νίκο Κοτζιά. Στο πλαίσιο αυτό διαφαίνεται ότι στην ατζέντα της Κουμουνδούρου τα ελληνοτουρκικά και τα διεθνή βρίσκονται πλέον σε υψηλή θέση.

Δείτε βίντεο: 


Με πληροφορίες και από MEGA