«Προχωρούμε με βήματα σταθερά και στέρεα. Τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε στη συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας ώστε να ξεκινήσει το κοινοβουλευτικό μας έργο και να δώσουμε το πολιτικό στίγμα για το νέο μας εγχείρημα», δήλωσε ο βουλευτής Ν. Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης,στον ρ/σ Real Fm 97,8 και στη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή. Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να ξεφύγουμε από τις λογικές των αρχηγικών σχημάτων και να διαμορφωθεί ένα σχήμα που θα λειτουργεί με τρόπο συλλογικό, συντροφικό και συντονισμένο. Αυτό εξάλλου είναι που απαιτεί και η κοινωνία».

Διαβάστε επίσης: Διάσπαση προ των πυλών και στα media του ΣΥΡΙΖΑ - Οι δημοσιογράφοι που στηρίζουν την ομάδα Αχτσιόγλου

Αλέξης Χαρίτσης: "Μεγάλες οι πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές με τον νέο πρόεδρο και τη νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ"

«Πρέπει να μπει ένα φρένο στην τοξικότητα που επικράτησε το προηγούμενο διάστημα και που οδηγεί στον εκφυλισμό ενός πολιτικού χώρου που υπηρετήσαμε ανιδιοτελώς τόσα χρόνια και που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Το προηγούμενο διάστημα αποτυπώθηκαν οι πολύ μεγάλες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές με τον νέο πρόεδρο και τη νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε, αναφέροντας χαρακτηριστικά «την προσπάθεια να ακυρωθούν στρατηγικές επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019, όπως η δημιουργία των ταμειακών διαθεσίμων». «Δεν μπορείς να κάνεις πολιτική μόνο με συνθήματα και με μια λογική μεσσιανισμού του ηγέτη χωρίς δημοκρατικές και κομματικές λειτουργίες. Ο κ. Κασσελάκης μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα άμορφο κόμμα που δεν έχει καμία σχέση με τις προοπτικές που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία», επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης.

"Δεν μπορεί να είναι μονόδρομος η αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη"

«Το βασικό είναι να εκφράσουμε τη μεγάλη κοινωνική ανάγκη για ένα πειστικό, ρεαλιστικό και ριζοσπαστικό, πολιτικό σχέδιο για το πώς η χώρα μπορεί να πάει αλλιώς. Δεν μπορεί να είναι μονόδρομος η αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ένα σχέδιο αριστερό, με σαφές πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα που θα βάζει στο επίκεντρο τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας. Όπως τα ζητήματα της κλιματικής κρίσης που αγγίζουν οριζόντια όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και τα ζητήματα ανθεκτικότητας της κοινωνίας», υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης.

Και κατέληξε: «Το στοίχημα είναι να συνομιλήσουμε και να ενώσουμε δυνάμεις με όλο τον προοδευτικό και αριστερό κόσμο της χώρας, με τις κοινωνικές δυνάμεις της ευρύτερης πληθυντικής Αριστεράς που δεν εκφράζονται πολιτικά, αλλά και με τις δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας. Βάσει συγκεκριμένου πολιτικού περιεχομένου, όχι με συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες».