Κάποιοι πρέπει να αναρωτηθούν γιατί είχαμε αυτό το αποτέλεσμα με τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη.

Η Δώρα Αυγέρη επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μετατοπιστεί σε κάτι, ενώ ανέφερε πως δεν μπορεί να αξιολογήσει τους πολιτικούς στόχους του νέου κόμματος.

«Αυτοί που αποχωρούν είναι πολύ λίγοι σε σχέση με αυτούς που μένουν», υπογράμμισε η Δώρα Αυγέρη.

«Έχουν κατατεθεί ήδη 3.000 βιογραφικά από νέους ανθρώπους και επιστήμονες στον isyriza», συμπλήρωσε.

*Διαβάστε εδώ: Αλέξης Χαρίτσης: Δεν είναι προσωπικό το πρόβλημα με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά βαθιά πολιτικό


Δώρα Αυγέρη: Δεν θα βάλουμε αποκλεισμό σε κανέναν στον ΣΥΡΙΖΑ

Όπως σημείωσε η Δώρα Αυγέρη, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ανοιχτό προοδευτικό σύγχρονο αριστερό κόμμα, με ανοιχτές πόρτες σε όλους, όσοι αισθάνονται ευρύχωρα να βρίσκονται εδώ. Δεν θα βάλουμε κανέναν αποκλεισμό σε κανέναν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όλοι όσοι είναι παρούσες και παρόντες, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Στέφανος Κασσελάκης, τα παλιά στελέχη που έχουν απομείνει, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις Σαμαρά, απάντησε πως είναι ανησυχητικό ότι στη ΝΔ δεν υπάρχει συγκροτημένη στρατηγική για τη σχέση με την Τουρκία, ενώ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είπε πως ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να κοιτάξει στα ακροδεξιά του.


Η συνέντευξη της Δώρας Αυγέρη στα Παραπολιτικά 90,1

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κα Δώρα Αυγέρη, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι ο ίδιος ως προς την προσήλωση και τους πολιτικούς στόχους που έχει με αυτόν που υπήρχε και πριν, δεν έχει αλλάξει, δεν έχει μετατοπιστεί σε κάτι, σε αυτό είμαστε προσηλωμένοι. Είναι πολύ μεγάλη ύβρις και προσβολή, δεν λέω απέναντι στα στελέχη ή σε ανθρώπους που έχουν θέσεις ευθύνης μέσα στο κόμμα, αλλά στα απλά μέλη που έχουν μείνει πληγωμένοι και δίνουν τη μάχη μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται πάρα πολύ προσβεβλημένοι για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι ίδιοι, γιατί όταν κάποιος μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ του παρόντος χρόνου, είναι σαν να μιλάει γι’ αυτούς τους ίδιους τους ανθρώπους που έχουν μείνει.

Επομένως, οτιδήποτε λέγεται σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δεν αφορά τον πρόεδρο ή την υποτιθέμενη ηγεσία αφορά τα ίδια τα μέλη και τους απλούς ανθρώπους του επομένως ας τους σκεφτούμε και ας τους σεβαστούμε. Ας σεβαστούμε την επιλογή τους», είπε αρχικά η Δώρα Αυγέρη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όλοι όσοι σήμερα μετριόνται σε αυτό το προσκλητήριο του κομματικού και πατριωτικού καθήκοντος, όσοι είναι παρόντες, όσες είναι παρούσες. Είναι όλοι παρόντες, είναι ο πρώην πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός, είναι ο νυν πρόεδρος, είναι τα παλιά τα ιστορικά στελέχη που έχουν απομείνει. Αυτό το μπόλιασμα των γενεών, άνθρωποι που έχουν ζήσει από την δικτατορία τα γεγονότα μέσα στο φοιτητικό κίνημα τότε, άνθρωποι που έχουν ζήσει τα γεγονότα πιο πριν», επισήμανε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θέλει να είναι ένα ανοιχτό προοδευτικό αριστερό σύγχρονο κόμμα. Ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς, της οικολογίας, με ανοιχτές τις πόρτες σε όσους αισθάνονται ευρύχωρα μέσα σε αυτό το σπίτι που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Δεν μπορείς να βάλεις αποκλεισμούς και ταμπέλες όταν κάποιος χωράει μέσα σε αυτό το σχήμα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν θα υπάρχει αντίστοιχη εισροή νέων μελών μετά την αποχώρηση μελών του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Μη βάζουμε εισερχόμενα –εξερχόμενα, θα βάλουμε πρώτα τα εναπομένοντα τα οποία είναι η πολύ μεγάλη πλειοψηφία. Για παράδειγμα, στη νομαρχιακή επιτροπή της Β Θεσσαλονίκης έχουμε 3.000 μέλη, οι αποχωρήσεις είναι 15 με 20 μέλη. Η ίδια εικόνα είναι και στην Α Θεσσαλονίκης. Στην Αργολίδα έχει 1.000 μέλη και αποχώρησαν 15 άρα η βάση, τα απλά μέλη μας παραμένουν, επιμένουν και περιμένουν αυτή την οργανωτική αναδιάρθρωση του κόμματος».

Για τον i-SYRIZA, η Δώρα Αυγέρη είπε ότι «3.000 βιογραφικά έχουν ήδη συγκεντρωθεί στον i-SYRIZA για νέα παιδιά, νέους επιστήμονες για να δώσουν τη γνώση τους και να μπολιαστεί αυτή και με τα τμήματα και τη βάση».

Αναφορικά με τις δηλώσεις Σαμαρά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ανέφερε: «Είναι ανησυχητικό ότι διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά ότι στη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη δεν υπάρχει συγκροτημένη στρατηγική με αρχή μέση και τέλος για τη σχέση μας με την Τουρκία και αυτο έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά μετά το 2021. Χειρίζονται στη ΝΔ το θέμα της Τουρκίας με κριτήριο τις εσωτερικές ισορροπίες και τα εσωκομματικά τους παιχνίδια και όχι το συμφέρον της πατρίδας.

Τη μια ο κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποτελεί εθνική εξαίρεση και λέει ότι ο πατριωτισμός αποτελεί ξένη λέξη για εμάς, για να αλιεύσει ψήφους σε πιο σκληρό ακροατήριο, την άλλη μιλά για υποχωρήσεις για να προσεγγίσει άλλο ακροατήριο δηλαδή φαίνεται ότι μοιράζονται τους ρόλους με τον κ. Σαμαρά για να παίξουν αυτό το πολιτικό παιχνίδι ότι δήθεν ο πρώην πρωθυπουργός δεν θέλει διάλογο και ότι ο νυν πρωθυπουργός θέλει.

Ενώ την ίδια στιγμή, το μήνυμα που βγαίνει προς την Τουρκία και τους εταίρους μας είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει μια στρατηγική με αρχή, μέση και τέλος που προωθεί αποφασιστικά τα συμφέροντα της πατρίδας αλλά παίζει εσωκομματικά παιχνίδια.

Σε σχέση με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και αυτό είναι μια σταθερή θέση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Ας κοιτάξει πάλι προς τα δεξιά του, προς τα ακροδεξιά του ο κ. Μητσοτάκης και ας αποφασίσει τι είναι. Νομίζω ότι εδώ υπάρχει ένας διχασμός πολιτικής προσωπικότητας από τον Πρωθυπουργό. Είναι μια διχασμένη πολιτική προσωπικότητα σε σχέση με αυτό. Ας το ξεκαθαρίσει και ας απαντήσει ειλικρινά και προς στελέχη της κυβέρνησης του και στενούς του συνεργάτες οι οποίοι περιμένουν αυτού του είδους τις θεσμικές πρωτοβουλίες από τον κ. Μητσοτάκη».