Άνοιξε για τα καλά η πόρτα εξόδου στο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο παραμένει ως αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτή τη στιγμή η διαφορά σε αριθμό βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι 4. Aν φύγουν 5 ακόμη από τον ΣΥΡΙΖΑ τότε το ΠΑΣΟΚ γίνεται αξιωματική αντιπολίτευση.

Διαβάστε επίσης: Ηλιόπουλος για αποχώρηση από ΣΥΡΙΖΑ: Ήταν δύσκολη απόφαση, φτάσαμε σε αδιέξοδο - Την επόμενη εβδομάδα η νέα ΚΟ

Πλέον οι ανεξάρτητοι βουλευτές προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνουν τους 11 μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα και όπως όλα δείχνουν είναι θέμα ωρών η συγκρότηση μιας νέας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η Βουλή αυτό που «βλέπει» αυτή την  στιγμή είναι ότι υπάρχουν 14 ανεξάρτητοι βουλευτές, δεν υπάρχει ένατη κοινοβουλευτική ομάδα. Για να υπάρξει ένατη κοινοβουλευτική ομάδα θα πρέπει να σταλεί επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής.

Σε αυτή την επιστολή πρέπει να αναφέρεται το όνομα της νέας Κ.Ο. και τα ονόματα των βουλευτών που θα την στελεχώσουν. Κατόπιν μόλις ανακοινωθεί η νέα αυτή Κ.Ο. στην ολομέλεια της Βουλής, τότε θα υφίσταται και για πρώτη φορά από την Μεταπολίτευση και μετά θα υπάρχουν εντός της Βουλής 9 κόμματα.

Ο κοινοβουλευτικός χάρτης θα διαμορφωθεί ως εξής: η ΝΔ παραμένει στα έδρανά της με 158 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στους 36 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 32. Δίπλα στα έδρανα της Κ.Ο. του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, «Πλεύση Ελευθερίας» ενδέχεται να τοποθετηθεί η νέα Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα νέα προνόμια αυτής της κοινοβουλευτικής ομάδας θα είναι μεταξύ άλλων: γραφείο προέδρου, συμμετοχή σε συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, γραφεία βουλευτών, μετακλητούς υπαλλήλους, συμμετοχή στις Επιτροπές και δεν δικαιούνται κρατική χρηματοδότηση.