Έντονη θα είναι και η επόμενη εβδομάδα, καθώς το νομοθετικό σπριντ της κυβέρνησης συνεχίζεται και επιταχύνεται.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό Δευτέρα και Τετάρτη η Βουλή θα ασχοληθεί με την συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων, ενώ την Δευτέρα θα γίνει αναφορά και συνεδρίαση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Την Πέμπτη θα συζητηθεί η συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου για συνεργασία στην πεδίο της πολιτικής προστασίας ενώ την Παρασκευή εισάγεται στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τους Servicers, του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Δάνεια: Διαφάνεια, ανταγωνισμός, προστασία των ευάλωτων- Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2167, επανεισαγωγή του προγράμματος “ΗΡΑΚΛΗΣ” και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Τον δρόμο προς την Βουλή θα πάρει το νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών για φοροδιαφυγή που αφορά «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» και το νομοσχέδιο του που αφορά στην αναδιάρθρωση πολιτικής προστασίας του Υπ. Κλιματικής Κρίσης. Επίσης από εβδομάδα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το νέο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Την άλλη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν δύο συνεδριάσεις της Διάσκεψης των προέδρων, την Τρίτη για την εκλογή του πρόεδρο ελεγκτικού συνεδρίου και την Πέμπτη η τακτική συνεδρίαση για τον προγραμματισμό των εργασιών της Βουλής.