«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά τη βούληση κατοίκων χωριών της Θεσσαλίας για μετεγκατάστασή τους», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι Εγώ» με τον Θανάση Φουσκίφη και τη Στέλλα Γκαντώνα ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τσιάρας.

Σε ό,τι αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο απάντησε πως η κυβέρνηση στέκεται απέναντι σε παθογένειες που έρχονται από το παρελθόν.



Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Κώστα Τσιάρα στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείς ποια είναι η στάση του απέναντι στην πρόταση για μετεγκατάσταση οικισμών

Κ.ΤΣΙΑΡΑΣ: Αν υπάρχει η βούληση από την πλευρά των τοπικών κοινωνιών να μετεγκατασταθούν είναι μια πρόταση που η κυβέρνηση την αντιμετωπίζει θετικά. Αντιλαμβάνεστε ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι από τη μια με ένα φαινόμενο το οποίο τείνει επαναλαμβανόμενο και τείνει να δημιουργεί ολική καταστροφή στις ζωές και στις περιουσίες των κατοίκων των συγκεκριμένων χωριών αλλά και από την άλλη βρισκόμαστε απέναντι σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με συναισθήματα, που έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι είναι δεμένοι με τον τόπο τους, με θέματα τα οποία πρέπει κανείς να τα δει και να τα αντιμετωπίσει σφαιρικά.

Αναφορικά με το φορολογικό νομοσχέδιο

Κ.ΤΣΙΑΡΑΣ: Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι με σοβαρότητα και ευθύνη στέκεται απέναντι σε μεταρρυθμίσεις που αφορούν παθογένειες που έρχονται από το παρελθόν. Δεν μπορεί κανείς να συζητά για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και να κρύβεται πίσω από τα δάχτυλό του όταν πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και να υπάρξει μια νομοθετική ρύθμιση που να αντιμετωπίζει τέτοια ζητήματα. Δεν μπορεί από την άλλη να λεει κανείς ότι θέλω να καταργήσω, για παράδειγμα, το φόρο επιτηδεύματος χωρίς από την άλλη πλευρά να υπάρχει αναγκαία φορολογική προσαρμογή που σημαίνει αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Αν δεν μπορουμε να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα ως πολιτικό σύστημα κάποιοι θα τραβάνε το δρόμο των μεταρρυθμίσεων και θα αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες που πολλές φορές μπορεί να βρίσκονται αντιμέτωπες με κάποια «συντεχνιακά «συμφέροντα και κάποιοι άλλοι απλά να χαϊδεύουν τα αυτιά επιστρέφοντας με το γνωστό λαϊκισμό στην προσέγγιση οποιουδήποτε σοβαρού ζητήματος.

Κ.ΤΣΙΑΡΑΣ: Η πρωτοβουλία την οποία αναλαμβάνει η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση της κοινής λογικής και έτσι πρέπει να τη δει κανείς. Είναι κρίμα που υπάρχει αυτή η μικρή αντίδραση η οποία σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό ενθαρρύνεται από τα κόμμα της αντιπολίτευσης απλά και μόνο για να δείξουν ότι υπάρχει αντιπολιτευτικός λόγος.