Ο αείμνηστος πρώην πρωθυπουργός «αρπάχτηκε» πάνω στη Δήμητρα Λιάνη όταν κατάλαβε ότι έρχεται το τέλος της ζωής του, τόνισε ο άλλοτε βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου και τη θυελλώδη σχέση του που είχε πολυσυζητηθεί.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης σχολίασε και το περίφημο νεύμα που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου στη Δήμητρα Λιάνη στην επιστροφή του στη Αθήνα από το Χέρφιλντ, μετά την εγχείρηση καρδιάς στην οποία είχε υποβληθεί.

Μίμης Ανδρουλάκης: Ο Ανδρέας Παπανδρέου στα νιάτα του δημιουργούσε μια μέθη, το "ποτό" που έδινε στον κόσμο το έπινε και ο ίδιος

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου, αν είχες δει στα νιάτα του τον τρόπο που επικοινωνούσε με τον κόσμο, δημιουργούσε μια μέθη. Η διαφορά είναι ότι το “ποτό” που έδινε στον κόσμο, το έπινε και ο ίδιος. Η ταύτισή του ήταν πραγματική. Είχε όμως και μια εσωτερική ασυνέπεια που πρέπει να την καταλάβουμε», είπε ο Μίμης Ανδρουλάκης μιλώντας σήμερα στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στούντιο 4».

«Είχε εσωτερικές, άλυτες αντιφάσεις, από την προηγούμενή του ζωή, τις οποίες δεν μπόρεσε να επιλύσει πριν ανέβει στην κορυφή. Αυτές οι αντιφάσεις βγαίνανε με διάφορους τρόπους», συνέχισε.

Το νεύμα στη Δήμητρα Λιάνη ήταν "νεύμα προς τη ζωή"

Εκεί θυμήθηκε το νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου στη Δήμητρα Λιάνη στις 22 Οκτωβρίου 1988. Ο αείμνηστος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ μόλις είχε γυρίσει στην Αθήνα από το Χέρφιλντ, όπου έκανε εγχείρηση καρδιάς. Μαζί του ήταν και η Δήμητρα Λιάνη, με την οποία είχε ήδη σχέση.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, κατεβαίνοντας από τη σκάλα του αεροπλάνου, έκανε νεύμα στη Δήμητρα Λιάνη να κατέβει μαζί του… συστήνοντάς την και επίσημα για πρώτη φορά στον λαό ως την αγαπημένη του.

Διαβάστε επίσης: Φαίδρα Παπανδρέου: Η 17χρονη εγγονή του Ανδρέα Παπανδρέου στην πασαρέλα του MadWalk 2023 (Εικόνες)

«Αυτή τη φοβερή σκηνή που όλοι λένε, με το νεύμα στη Δήμητρα Λιάνη, αυτό το νεύμα δεν ήταν μόνο απέναντι στη Δήμητρα, αλλά ένα νεύμα προς τη ζωή, νεύμα έναντι του θανάτου», είπε ο Μίμης Ανδρουλάκης.

«Ήταν ο έρωτας σαν άμυνα προς τον θάνατο. Έτσι αρπάχτηκε ο Ανδρέας από τη Δήμητρα την περίοδο που άρχισε να διαισθάνεται ότι επέρχεται το τέλος», κατέληξε ο πολιτικός.