Έναν ξεχωριστό φιλικό αγώνα μπάσκετ έδωσαν οι ομάδες μπάσκετ της Βουλής και της ΕΛ.ΑΣ. τιμώντας τη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα καλαθοσφαιριστή και προπονητή, Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης κι ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν οι πρωτεργάτες για την πρωτουβουλία της ομάδας μπάσκετ των βουλευτών.

Μια ομάδα που συχνά, πυκνά έδινε τις μάχες της, ειδικά όταν είχε να κάνει με αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Όμως ο σημερινός αγώνας στο κλειστό γυμναστήριο Εθνικής Αντιστάσεως, στην Καλλιθέα ήταν διαφορετικούς απ' όλους τους άλλους.

Οι Έλληνες βουλευτές (και φίλοι) αντιμετώπισαν την ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας σε φιλική αναμέτρηση μέσω της οποίας τίμησαν τη μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη ο οποίος απεβίωσε στις 4 Οκτωβρίου.

Παρούσα στο παιχνίδι η Γιούλα Ιωαννίδη, σύζυγος του κορυφαίου Έλληνα προπονητή, η οποία αφού άκουσε αρκετές ιστορίες από τα όσα έκανε (και κυρίως έλεγε) ο «Ξανθός» στους παίκτες της ομάδας της Βουλής, παρέλαβε από τα χέρια του Υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη και των εκπροσώπων της ΕΛ.ΑΣ μια φανέλα που έγραφε το όνομα του συζύγου της.

Στο αγώνα, την οργανωτική ευθύνη του οποίου είχε ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Σάκης Τζαλαλής, μεταξύ άλλων αγωνίστκαν οι (πρώην και νυν) βουλευτές : Α. Γεωργιάδης, Χ. Σταϊκούρας, Ν. Παναγιωτόπουλος, Π. Χρηστίδης, Α. Λοβέρδος, Γ. Αρβανιτίδης, Δ. Κωνσταντόπουλος, Κ. Αγοραστός.