Απέραντη θλίψη στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού -και όχι μόνο- σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Γιάννη Ιωαννίδη. Ο σπουδαίος προπονητής και πρώην υφυπουργός αθλητισμού πέθανε σήμερα (04/10), σε ηλικία 78 ετών.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης υπήρξε μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού. Ο «Ξανθός», όπως ήταν το προσωνύμιό του, ήταν ένας σπουδαίος προπονητής μπάσκετ, που τη δεκαετία του '80 και του '90 συνέδεσε το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες του Άρη, του Ολυμπιακού και μετέπειτα της ΑΕΚ, αλλά και της Εθνικής Ομάδας.

Διαβάστε ακόμα: Γιάννης Ιωαννίδης: Το σακάκι στον Τσανίδη, το μπουκάλι στον Σιγάλα και άλλες ιστορίες... εκρήξεων (Βίντεο)

Ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε όμως και ισχυρό «αποτύπωμα» στην πολιτική αφού υπήρξε βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας από το 2004 μέχρι το 2015 και διετέλεσε υφυπουργός Αθλητισμού στη δεύτερη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και υφυπουργός Αθλητισμού στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Τον Γιάννη Ιωαννίδη, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 79 ετών αποχαιρετά ο πολιτικός κόσμος. Με αναρτήσεις τους στα social media, οι πολιτικοί αρχηγοί -και όχι μόνο- λένε το δικό τους αντίο στον προπονητή θρύλο του ελληνικού μπάσκετ.

Διαβάστε ακόμα: Θάνατος Γιάννη Ιωαννίδη: Η συνάντηση με τον Νίκο Γκάλη, που θρηνεί για τη φυγή του "μεγάλου αδελφού" του

Κυριάκος Μητσοτάκης για Γιάννη Ιωαννίδη: Άφησε τη δική του σφραγίδα

«Με θλίψη αποχαιρετώ τον Γιάννη Ιωαννίδη. Τον παλαιό βουλευτή και υπουργό της παράταξής μας, αλλά και τον αθλητή και προπονητή που έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ» έγραψε σε ανάρτηση στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο θρυλικός “ξανθός” έχασε, δυστυχώς, την πιο μεγάλη μάχη. Θα διεκδικεί, όμως, πάντα τη “ρεβάνς” στη μνήμη όλων μας. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του» προσθέτει ο πρωθυπουργός.


Κασσελάκης για Ιωαννίδη: Άλλαξε το ελληνικό μπάσκετ για πάντα

Σε ανάρτησή του στα social media, την οποία συνοδεύει με μια φωτογραφία του Γιάννη Ιωαννίδη με τους Νίκο Γκάλη και Γιάννη Γιαννάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει:

«Στη δική μου γενιά έφτασε ο απόηχος ενός προπονητή που άλλαξε το ελληνικό μπάσκετ για πάντα. Στη φωτογραφία, δύο θρυλικοί παίκτες, κι ανάμεσά τους ο θρύλος που έπαιζε από τον πάγκο.

Αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη».

Ανδρουλάκης: Ο «ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ δεν είναι πια κοντά μας

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

ΚΚΕ για Γιάννη Ιωαννίδη: Άφησε το δικό του ανεξίτηλο αποτύπωμα

«Ο Γιάννης Ιωαννίδης υπήρξε μια κορυφαία προσωπικότητα του ελληνικού μπάσκετ και συνολικά του αθλητισμού, που συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες ελληνικών ομάδων, ιδιαίτερα του Άρη της δεκαετίας του ‘80.

Με το αγωνιστικό του πνεύμα, το πάθος και τον “εκρηκτικό” του χαρακτήρα, ο “Ξανθός” άφησε το δικό του ανεξίτηλο αποτύπωμα στο χώρο του αθλητισμού και κυρίως της προπονητικής, καταφέρνοντας να γίνει ο προπονητής με τα περισσότερα πρωταθλήματα Ελλάδας στο μπάσκετ.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του» αναφέρει το ΚΚΕ για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη.

Τασούλας για Ιωαννίδη: Διέπρεπε ως προπονητής

Στην δήλωσή του για την εκδημία του πρώην βουλευτή και προπονητή καλαθοσφαίρισης, Γιάννη Ιωαννίδη, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας τονίζει:

«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη, μιας μεγάλης μορφής του ελληνικού αθλητισμού και βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης από το 2004 έως το 2015. Η ζωή του Γιάννη Ιωαννίδη ταυτίσθηκε με την άνθηση της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, στην οποία διακρίθηκε ως πρωταθλητής από τα εφηβικά του χρόνια, ενώ στη συνέχεια διέπρεψε ως προπονητής κατακτώντας μια κορυφαία θέση στην ιστορία του αθλήματος. Με το πάθος του, το ταλέντο του, την επιμονή και τον επαγγελματισμό του, κατάφερε να οδηγήσει τις ομάδες που προπονούσε στην κορυφή και συνέβαλε όσο λίγοι στη δημοφιλία του μπάσκετ και στην ενεργή ενασχόληση πολλών νέων με αυτό. Την πολυετή προσφορά του στον αγωνιστικό αθλητισμό ακολούθησε η προσφορά του στα κοινά ως εκλεγμένος βουλευτής της Ν.Δ. αλλά και ως Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού σε δύο κυβερνητικές θητείες».

Κώστας Καραμανλής για Γιάννη Ιωαννίδη: Αποχαιρετώ τον αγαπημένο φίλο μου και πολύτιμο συνεργάτη

«Με βαθειά συγκίνηση για όσα χρόνια ολόκληρα ονειρευτήκαμε, ζήσαμε και γιορτάσαμε στη Θεσσαλονίκη μας, με ευγνωμοσύνη για την προσφορά του στον τόπο, αποχαιρετώ τον αγαπημένο φίλο μου και πολύτιμο συνεργάτη Γιάννη Ιωαννίδη. Τον πολυνίκη προπονητή που οδήγησε το ελληνικό μπάσκετ στη διεθνή καταξίωση, τον τεχνικό ηγέτη σπουδαίων αθλητών, τον δημιουργό κορυφαίων ομάδων. Τον πολιτικό που με όραμα την υπερήφανη και ισχυρή Ελλάδα, με εντιμότητα και τη σύμφυτη μαχητικότητά του διεκδικούσε πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, για την απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη.

Βρούτσης για Ιωαννίδη: Ανυπολόγιστη η παρακαταθήκη του

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αποχαιρέτησε μέσα από ανάρτησή του τον σπουδαίο Γιάννη Ιωαννίδη, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η θλίψη ανείπωτη, η παρακαταθήκη του ανυπολόγιστη».

Γεωργιάδης για Ιωαννίδη: Σπουδαίος άνθρωπος

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε: «Ένας σπουδαίος άνθρωπος αλλά και ένας εξαίρετος συνάδελφος έφυγε. Ειλικρινή Συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Ντόρα Μπακογιάννη για Γιάννη Ιωαννίδη: Ένας φίλος που πάντα ήταν παρών

«Καλό ταξίδι αγαπημένε μου φίλε. Όλοι σε αποκαλούσαν coach αλλά δεν ήσουν μόνο αυτό. Ήσουν ένας βαθιά συναισθηματικός, ευαίσθητος, δοτικός και πραγματικός φίλος. Ένας φίλος που ήταν πάντα παρών όταν τον χρειαζόσουν. Τον Ισίδωρο και εμένα μας τίμησες με την μακροχρόνια φιλία σου και θα μας λείψεις πολύ. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη Γιούλα και την αγαπημένη σου κόρη Ελένη-Θεοδώρα», έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη.

 

Αυγενάκης για Ιωαννίδη: Έγραψε την δική του ιστορία

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο «Ξανθός», όπως επικράτησε να αποκαλείται στον μπασκετικό κόσμο, έγραψε τη δική του ιστορία και δικαίως ανήκει στο πάνθεον της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, ενώ άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του και στην ελληνική πολιτική σκηνή».

Μπακογιάννης για Ιωαννίδη: Ήταν ο ήρωας των παιδικών μας χρόνων

Ο Κώστας Μπακογιάννης έγραψε: «Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν ο ήρωας των παιδικών μας χρόνων. Αυτός που μας δίδαξε ότι μόνο οι ομάδες μπορούν να γεννήσουν θαύματα. Αυτός που μας έμαθε να πιστεύουμε σε αυτά. Ένας φίλος που του χρωστάμε πολλά. Καλό ταξίδι "Ξανθέ"».