Εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξουν εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, «το φεύγω μένοντας» έχει καταντήσει ανέκδοτο, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο Γιάννης Μαντζουράνης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Μαντζουράνης ανέφερε πως η απόφαση κάποιων στελεχών να ακολουθήσουν έναν άλλο δρόμο, θα έχει επιπτώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τους ίδιους.

Ακόμα, σημείωσε πως η κατάσταση στο κόμμα δεν επιτρέπει στη νέα ηγεσία να ξεδιπλώσει το σχέδιο της.

Τόνισε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι όμοροι ιδεολογικά χώροι και το κενό θα πρέπει να καλύψουν από κοινού τα δύο αυτά κόμματα.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιάννη Ματζουράνη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Γ.ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Πιστεύω ότι εντός των αμέσως επόμενων ημερών θα υπάρξουν εξελίξεις γιατί το «φεύγω μένοντας» ή «μένω φεύγοντας» στο τέλος θα καταλήξει ανέκδοτο και θα είναι σε βάρος και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αυτών οι οποίοι αμφιταλαντεύονται και σκέπτονται πως, πότε και με ποιο τρόπο θα μείνουν ή θα φύγουν.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να σχηματιστεί μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα

Γ.ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Το πιθανότερο είναι να ακολουθήσουν έναν άλλο δικό τους δρόμο το οποίο θα έχει οπωσδήποτε δυσάρεστες επιπτώσεις στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά εγώ θεωρώ και στους ίδιους.

Γ.ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Η κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ μόνο ευχάριστη δεν είναι. Αυτή η περιδίνηση δημιουργεί εσωστρέφεια και δεν επιτρέπει στη νέα ηγεσία να ξεδιπλώσει το πολιτικό της σχέδιο για να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις απρόσκοπτα χωρίς εσωτερικούς περισπασμούς.

Γ.ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Για μένα η αποχώρηση της νέας γενιάς την οποία ανέδειξε ο Αλ. Τσίπρας, τους έδωσε την ευκαιρία από τα πανεπιστημιακά έδρανα να γίνουν αμέσως υπουργοί, να δείξουν ικανότητες διαχειριστικές, να είναι έντιμοι, να είναι επικοινωνιακοί δηλαδή είχαν την ευκαιρία από τον Αλ. Τσίπρα να αναδείξουν τα προσόντα τους, αυτά τα στελέχη για μένα θα είναι απώλεια για τον ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρίσουν.

Για τον Αλέξη Τσίπρα

Γ.ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Θεωρώ ότι ο Αλ. Τσίπρας πρέπει να μείνει αμέτοχος σε αυτή τη φάση. Πρέπει να παραμείνει εκτός, να μείνει αλώβητος και να μπορέσει να λειτουργήσει σαν ενοποιητικός παράγοντας του κόμματος. Τον ενωτικό ρόλο τον παίζει και τώρα ακόμα και με τη σιωπή του. Ο Αλ. Τσίπρας είναι σημείο αναφοράς για πάρα πολλούς από εμάς.

Γ.ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τους πολίτες πόσο αριστερός ή πόσο κεντροαριστερός θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σημασία έχει η μεγάλη εικόνα και η μεγάλη εικόνα είναι ότι αυτή τη στιγμή το πολίτευμά μας βρίσκεται σε ανισορροπία. Λειτουργεί με ένα μεγάλο κόμμα και με πολλά μικρά, δεν υπάρχει ισορροπία και έλεγχος που απαιτεί ο κοινοβουλευτισμός δηλαδή δεν υπάρχει το αντίπαλο δέος, δεν υπάρχει γ η μεγάλη αξιωματική αντιπολίτευση που θα κάνει και αυστηρή και δημιουργική κριτική. Αυτό το κενό πρέπει να καλυφθεί και μπορεί να το καλύψει αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ή και οι δύο μαζί που είναι το ευκταίο. Αν δεν το κάνει ένας-ένας ή και οι δύο μαζί θα το κάνει κάποιος άλλος, αυτό σε βάθος χρόνου θα υπάρξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι όμοροι, είναι συγγενείς ιδεολογικά και πολιτικά χώροι.

Γ.ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Το κενό θα το καλύψει η ζωή, είναι ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ να βρουν τον τρόπο αρχικά από χαμηλής έντασης ζητήματα να φτάσουμε σε σοβαρότερα και να προχωρήσουμε σε μια συνεργασία. Όχι κορυφής, να αρχίσουμε από το βάση. Απευθυνόμαστε στο ίδιο κομματικό ακροατήριο ή σε συγγενές αυτό επιβάλλει άλλη αντιμετώπιση μεταξύ μας.