Ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρόεδρος του ΣΕΗ, κος Σπύρος Μπιμπίλας, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

Διαβάστε ακόμα: Πρόεδρος ΣΑΤΑ στα Παραπολιτικά 90,1: Στόχος της κυβέρνησης με το νέο φορολογικό οι ελεύθεροι επαγγελματίες να ξεπουληθούν σε πολυεθνικές

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να υπάρξει ένας ευρύτερος διάλογος στην Αριστερά ώστε να υπάρξει συνένωση δυνάμεων, ο Σπύρος Μπιμπίλας απάντησε: «Η δική μου άποψη είναι αυτή ότι αν δεν ανοίξει ένας κύκλος διαβουλεύσεων με όλη την Αριστερά μαζί για να δουν που οδηγείται το πράγμα θα μείνουμε αντιμέτωποι με τη ΝΔ η οποία θα διοικεί για πάρα πολλά χρόνια όσο είναι διασπασμένη η Αριστερά».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Σπύρου Μπιμπίλα στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας για το επίδομα ανεργίας των καλλιτεχνών

Σ.ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ: Οι καλλιτέχνες παίρνουν επιδόματα ανεργίας αλλά τον τελευταίο καιρό έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα εξαιτίας της συγχώνευσης των ταμείων και σε κάποιες ΔΥΠΑ οι εγκύκλιοι δεν εφαρμόζονται σωστά. Ο κ. Γεωργιάδης επαλείφθηκε αμέσως του θέματος και θα έχουμε κλείσει ραντεβού για να δούμε για ποιο λόγο δεν εφαρμόζονται οι εγκύκλιοι σε όλους τους κατά τόπους ΔΥΠΑ.

Αναφερόμενος στην κρίση στην Αριστερά

Σ.ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ: Δεν είναι κάτι ελπιδοφόρο εκτός αν λόγω αυτής της διάλυσης που υπάρχει, που φαίνεται στον ορίζοντα να γίνεται, κάποιοι καταλάβουν ότι μόνο με τη συνένωση μπορεί να ξαναπάει μπροστά αυτό το πράγμα.

Ερωτηθείς αν είναι ανοιχτή η πόρτα της Πλεύσης ελευθερίας για στελέχη που προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ

Σ.ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ: Έχει κάνει πολύ καθαρές αναφορές η κα Κωνσταντοπούλου ότι αν πρόκειται περί καθαρών προσώπων, που δεν έχουν λάβει μέρος δηλαδή στις αποφάσεις και τα μνημόνια, είναι συζητήσιμο αλλά ακόμα είναι ρευστή η κατάσταση και δεν είναι καθαρό ακόμα ποιος πάει προς τα πού.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να υπάρξει ένας ευρύτερος διάλογος στην Αριστερά ώστε να υπάρξει συνένωση δυνάμεων

Σ.ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ: Η δική μου άποψη είναι αυτή ότι αν δεν ανοίξει ένας κύκλος διαβουλεύσεων με όλη την Αριστερά μαζί για να δουν που οδηγείται το πράγμα θα μείνουμε αντιμέτωποι με τη ΝΔ η οποία θα διοικεί για πάρα πολλά χρόνια όσο είναι διασπασμένη η Αριστερά.