«Σημαντικό σταυροδρόμι οι ευρωεκλογές, όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά», δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σημειώνοντας ότι το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών ήταν μεγάλη παρακαταθήκη.

«Η κυβέρνηση πήρε ισχυρή εντολή για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις. Θέλουμε οι πολίτες να αντιλαμβάνονται ότι αυτό που κάνουμε έχει θετική επίδραση στη ζωή τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης. Όπως σημείωσε ο ίδιος, στόχος της ΝΔ είναι να αρχίσουν να αποτυπώνονται οι μεταρρυθμίσεις και οι λύσεις προς τους πολίτες. «Είναι παρακαταθήκη το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, θέλουμε να έχουμε μία εκ νέου επιβεβαίωση των πολιτών, όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά».

Για το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι θέλουμε ανθρώπους άξιους, με καλά βιογραφικά και χιλιόμετρα στον επαγγελματικό στίβο.

Σε ό,τι αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο, απάντησε πως δεν υπάρχει στοχοποίηση των ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ είπε πως θα εξεταστούν σημειακές παρεμβάσεις.

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι δεν έχει εικόνα για ανασχηματισμό, ενώ χαρακτήρισε άξιο στέλεχος τη βουλευτή του Δυτικού Τομέα της Β' Αθηνών και πρώην υφυπουργό Οικογένειας Μαρία Συρεγγέλα, που εκλέχθηκε νέα γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικά με τα Ελληνοτουρκικά, ο κ. Μαρινάκης διεμήνυσε για άλλη μια φορά: «Με την Τουρκία έχουμε μπει σε φάση διαλόγου. Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».




Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Παύλου Μαρινάκη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κος Παύλος Μαρινάκης, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Αναφορικά με τη νέα γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, την κα Μαρία Συρεγγέλα

Είμαι πολύ χαρούμενος που παραδίδω τη σκυτάλη στην Μαρία Συρεγγέλα μια πολύ καλή φίλη και άξιο στέλεχος. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να φέρνει αποτέλεσμα, αφοσιωμένη στο στόχο και θα τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις στα νέα της καθήκοντα.

Κληθείς να σχολιάσει τη φράση του πρωθυπουργού «πρέπει το αποτέλεσμα των ευρεκλογών να διατηρήσει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα»

Η κυβέρνηση πήρε μια πολύ ισχυρή εντολή για μια δεύτερη τετραετία για να προωθήσει μεγάλες μεταρρυθμίσεις κυρίως σε επίπεδο οικονομίας, καθημερινότητας, υγείας. Δίνουμε καθημερινές μάχες κόντρα στα εισαγόμενα προβλήματα, κρινόμαστε καθημερινά από τους πολίτες, πρέπει να έχουμε πολύ χαμηλά την μπάλα αλλά πολύ ψηλά τον πήχη γιατί ο πήχης είναι ο πήχης των προβλημάτων. Ένα σημαντικό σταυροδρόμι είναι οι ευρωεκλογές. Στις ευρωεκλογές αυτό το οποίο θέλουμε, έχοντας μιλήσει για τις δυσκολίες, έχοντας κάνει την αυτοκριτική μας, είναι να αρχίσουν να αποτυπώνονται οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες προωθούμε και οι λύσεις που προσπαθούμε να δώσουμε στην καθημερινότητα.

Ερωτηθείς που βάζουν τον πήχη για τις ευρωεκλογές

Εμείς θέλουμε οι πολίτες να αντιλαμβάνονται, να αναγνωρίζουν μέσα από τις δυσκολίες τους ότι αυτό το οποίο κάνουμε έχει θετική επίδραση στη ζωή τους. Εμείς δεν λέμε ότι με το να πατήσουμε ένα κουμπί θα λύσουμε όλα τα προβλήματα όμως προσπαθούμε κάθε μέρα να είμαστε χρήσιμοι και να βελτιώνουμε την κατάσταση. Είναι πολύ νωρίς αυτή τη στιγμή για να κάνουμε μια εκτίμηση.

Οι ευρωεκλογές θα έχουν πολιτικό χαρακτήρα, είναι μια εθνική μάχη ναι μεν με βασικό διακύβευμα να στείλουμε τους πιο άξιους εκπροσώπους που πιστεύουν οι πολίτες ότι πρέπει να τους εκπροσωπούν στην Ευρώπη και είναι πολλά τα παραδείγματα που πολλές φορές κάποιοι μπορεί να μην ήταν ισάξιοι των περιστάσεων για αυτό και θα καταρτιστεί από τον πρόεδρο ένα ψηφοδέλτιο ανθρώπων με άξια βιογραφικά και κυρίως με χιλιόμετρα στον επαγγελματικό στίβο.

Ερωτηθείς αν θα μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο και λαμπερά ονόματα

Δεν έχω ενημέρωση, νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για αυτή τη συζήτηση αλλά έχει αποδείξει ο Κυρ. Μητσοτάκης ότι κριτήριο του είναι η αξιοσύνη και η εργατικότητα και νομίζω ότι αυτά τα οποία έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και εμείς με την εμπιστοσύνη που μας έχει δείξει και στο κόμμα και τα κυβερνητικά στελέχη και οι βουλευτές και η περίπτωση της κας Συρεγγέλα είναι αυτό που λέμε μια κινητικότητα στην πράξη. Ανθρωποι οι οποίοι έχουμε ξεκινήσει από τα χαμηλά κλιμάκια του κόμματος έχουμε καταφέρει και έχουμε πάρει σημαντικές ευκαιρίες από τον πρωθυπουργό και κρινόμαστε καθημερινά.

Ερωτηθείς αν είναι «πήχης» το να γράφει μπροστά 3 το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Είναι μια πολύ μεγάλη παρακαταθήκη το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, είναι σημαντικό το ότι οι επόμενες ευρωεκλογές έρχονται μετά από αυτό, εμείς θέλουμε όταν έρθει η ώρα να αξιολογηθούμε από το έργο μας και να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή εκ νέου αποτύπωση της εμπιστοσύνης των πολιτών. Όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά.

Ερωτηθείς αν θα γίνει ανασχηματισμός

Δεν έχω καμια εικόνα ούτε καμία ενημέρωση για ανασχηματισμό.

Σε ό,τι αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο

Είναι ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο, δεν είναι μόνο η παρέμβαση για τους ελεύθερους επαγγελματίες, είναι συνολικά πολλές παρεμβάσεις μια από αυτές τις παρεμβάσεις είναι για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ως ελεύθερος επαγγελματίας για περίπου μια δεκαετία μπορώ να σας πω ότι το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάμε σε μια λογική στοχοποίησης και είναι αυτό που δεν θέλει ο πρωθυπουργός. Μιλάμε για ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης. Δεν υπάρχει καμία στοχοποίηση, η πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών ξεκινάει από μια παραδοχή ότι δεν γίνεται το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών να δηλώνουν κάτω από τον κατώτατο μισθό. Όμως αυτό το 71% δεν είναι όλοι φοροφυγάδες, σε καμία περίπτωση, υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι έχουν μια επιχείρηση με δέκα εργαζόμενους με τον κατώτατο μισθό και βγάζουν λιγότερα από αυτους, αυτό δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβαίνει, υπάρχουν όμως και οι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες που εξαιρούνται. Και βέβαια το τεκμήριο είναι μαχητό και στη δημόσια διαβούλευση προφανώς και θα εξετάσουμε χωρίς να παρεκλίνουμε από τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου και σημειακές παρεμβάσεις.

Ερωτηθείς αν ο νόμος για το γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα έρθει πριν τα Χριστούγεννα

Ο Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος ότι θα φέρει το νόμο μέσα στην τετραετία, όταν αποφασιστεί από τον ίδιο ο ακριβής χρόνος θα το ανακοινώσουμε.

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Με την Τουρκία έχουμε μπει σε μια φάση διαλόγου η οποία θεωρώ ότι είναι για το συμφέρον και των δυο χωρών, στον διάλογο αυτό προσερχόμαστε χωρίς την παραμικρή διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αυτό γίνεται σαφές σε όλους τους τόνους και κυρίως από τον Πρωθυπουργό. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα θωρακιστεί ο διάλογος όμως οι δηλώσεις, οι εξελίξεις αξιολογούνται διαρκώς και σε καμία περίπτωση ο έλληνας πρωθυπουργός και η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να κάνει την παραμικρή υποχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.