«Λογική η πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, το κόμμα δεν μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης λόγω της εσωκομματικής αναταραχής», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη και εγώ» με τους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη.

Μεταξύ άλλων, η Νίνα Κασιμάτη ανέφερε πως όλοι επικεντρώνονται στον νέο πρόεδρο, οποίος «δεν φέρει ευθύνη για την ήττα του κόμματος».

Διαβάστε ακόμα: Τελεσίγραφο Κασσελάκη σε Αχτσιόγλου: Αν είναι να φύγουν να φύγουν τώρα - Άδεισμα σε Πολάκη

Ακόμη, η Νίνα Κασιμάτη είπε πως η απουσία πολιτικής υπάρχει καιρό στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δομικό πρόβλημα, καθώς από τότε που έγινε μεγάλο κόμμα με ευθύνη του παλαιού κόμματος, δεν θέλησε να γίνει αντιπροσωπευτικός φορέας με σύνθεση των απόψεων και των ιδεών.

Τέλος, η Νίνα Κασιμάτη τόνισε πως «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ηγέτης που ηγήθηκε του μεγαλώματος του κόμματος».

Ολόκληρη η συνέντευξη της Νίνας Κασιμάτη στα Παραπολιτικά 90,1

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κα Νίνα Κασιμάτη, ανέφερε στα Παραπολιτικά 90,1. Με αφορμή τη δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Κασιμάτη σημείωσε: «Είναι απολύτως λογική η πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, όχι γιατί όπως λένε διάφοροι καλοθελητές επειδή έκλεισε ο κύκλος του κόμματος αλλά επειδή δεν μπορούμε δεδομένης της εσωκομματικής αναταραχής να επιτελέσουμε το ρόλο που μας έταξε η κοινωνία ως αξιωματική αντιπολίτευση με τρόπο συγκροτημένο, σοβαρό και αποτελεσματικό. Δεν γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να μονοπωλεί το ενδιαφέρον με την εσωκομματική αντιπολίτευση και όχι με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.  Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα το οποίο σχετίζεται με τις ανοιχτές πληγές του ΣΥΡΙΖΑ, χάσαμε 15 μονάδες ως αντιπολίτευση αλλά ουδείς από την ηγετική ομάδα δεν ανέλαβε τις ευθύνες του. Αντίθετα επικεντρώνονται όλοι στο νέο πρόεδρο ο οποίος δεν φέρει ευθύνη ούτε για την ήττα ούτε για τη διαδρομή». 

Αναφορικά με την απουσία πολιτικών θέσεων που προσάπτουν οι διαφωνούντες στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ η Νίνα Κασιμάτη τόνισε: «Γιατί μετά τον Ιούνιο έκαναν τα πάντα για να μην συζητήσουμε για τις πολιτικές θέσεις του κόμματος αλλά το μόνο που θέλανε ήταν να επισπεύσουν την εκλογή προέδρου και καλά με το πρόσχημα ότι πρέπει να έχουμε πρόεδρο στη ΔΕΘ! Που τελικά δεν είχαμε. Η απουσία της πολιτικής υπάρχει εδώ και πάρα πολύ καιρό στο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικώς η απουσία της πολιτικής συζήτησης. Εμένα με είχε πειράξει πάρα πολύ το γεγονός ότι οι τάσεις στο ζήτημα των θέσεων στο συνέδριο του ’22 τα είχαν όλα συμφωνήσει και καμία πολιτική αντιπαράθεση δεν έγινε για τις θέσεις, όλος το καυγάς έγινε για το πάπλωμα του καταστατικού δηλαδή για τη νομή της εσωκομματικής εξουσίας. Άρα είναι πολύ προσχηματικό το να συζητάμε για έλλειψη πολιτικών θέσεων και εν πάση περιπτώσει το ζήτημα τώρα είναι να πάμε σε συνέδριο και μέσα στην προ συνεδριακή διαδικασία να συζητήσουμε τις θέσεις αλλά δεν βλέπουμε να συμβαίνει αυτό».

Νίνα Κασιμάτη για Κασσελάκη

Αναφορικά με τον κ. Κασελάκη η κ. Κασιμάτη ανέφερε: «Δεν έχω να κάνω κριτική για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ γιατί θεωρώ ότι το πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ο πρόεδρος, αυτό ισχύει και για τον Αλ. Τσίπρα.  Έχουμε δομικό πρόβλημα. Το πρόβλημά μας έχει να κάνει με το γεγονός ότι από το 2010-2012 που γίναμε μεγάλο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη του παλαιού κόμματος και τώρα ίσως των επιγόνων δεν θέλησε ποτέ να γίνει αντιπροσωπευτικός φορέας αυτών των απόψεων με σύνθεση των απόψεων και των  ιδεών. Αυτό δεν έγινε ποτέ και για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε ένα αδύναμο οργανωτικά και πολιτικά κόμμα όλη αυτή τη δεκαετία και στην αυτοδιοίκηση και στα πανεπιστήμια και στον συνδικαλισμό και παντού».     

Ερωτηθείσα αν θεωρεί ότι ήταν καθυστερημένη η παρέμβαση του κ. Τσίπρα σημείωσε: «Δεν ξέρω αν παρενέβη ή αν ο σκοπός του ήταν η παρέμβαση. Ο Αλ. Τσίπρας ήταν ο ηγέτης ο οποίος ηγήθηκε του μεγαλώματος αυτού του κόμματος, είναι ένας πρωθυπουργός ο οποίος παρέδωσε τη χώρα σε πολύ καλή κατάσταση σε δημοσιονομικο επίπεδο κ.ο.κ και είναι ένα σεβάσμιο πρόσωπο ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει και πότε».

Τέλος, ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι είναι «αποστάτες» οι βουλευτές που ενδεχομένως να θέλουν  αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν έχει πει ο πρόεδρος ότι είναι αποστάτες, είπε ότι «θα είναι αν» οπότε θα πρέπει να δούμε αν θα αποχωρήσουν τα στελέχη. Τα πράγματα θα κριθούν εφόσον γίνουν, εκεί θα σας πω τι είναι κατά τη  δική μου γνώμη».