Σε νέα εποχή µπαίνει από σήμερα η Νέα ∆ηµοκρατία, µε το ανώτατο όργανο της µεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, την Πολιτική Επιτροπή (που συνεδριάζει µε κεντρικό οµιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη), να αναµένεται να επικυρώσει την εκλογή της βουλευτού ∆υτικού Τοµέα της Ν.∆. Μαρίας Συρεγγέλα στη θέση της γραµµατέως της Π.Ε.

Η κ. Συρεγγέλα παίρνει τη σκυτάλη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και απερχόµενο γραµµατέα, Παύλο Μαρινάκη, η θητεία του οποίου στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, αν λάβουµε υπ’ όψιν τα νούµερα των τελευταίων εκλογικών αναµετρήσεων σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο -τα οποία δεν ψεύδονται ποτέ-, καθώς και τη συσπείρωση και ετοιµότητα που επέδειξε ο κοµµατικός µηχανισµός µπροστά στις απανωτές εκλογικές διαδικασίες του τελευταίου διαστήµατος.

Διαβάστε ακόμα: Μαρία Συρεγγέλα: Γιατί ο Μητσοτάκης επέλεξε τη βουλευτή Δυτικού Τομέα για διάδοχο του Παύλου Μαρινάκη

«Ανασχηματισμός» στη Νέα Δημοκρατία με βλέμμα στις ευρωεκλογές

Η πρώην υφυπουργός Εργασίας, η οποία προτάθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το κοµβικό πόστο στη λειτουργία του κυβερνώντος κόµµατος, θα αποτελεί από µεθαύριο την πρώτη γυναίκα που αναλαµβάνει τη θέση της γραµµατέως στη 49χρονη ιστορία της Νέας ∆ηµοκρατίας, ενώ µετά την εκλογή της κ. Συρεγγέλα θα ακολουθήσει «ανασχηµατισµός» του κεντρικού οργανωτικού σχήµατος της Πειραιώς, µε στόχο το «φρεσκάρισµα» του κόµµατος στον δρόµο προς τις ευρωπαϊκές κάλπες του καλοκαιριού.

Οι αλλαγές στο «γαλάζιο» οργανόγραµµα που θα ακολουθήσουν την εκλογή της νέας γραµµατέως αναµένεται να αφορούν σε επίπεδο γραµµατειών, καθώς ο βασικός κορµός της δοµής του κυβερνώντος κόµµατος παραµένει ο ίδιος. Από τον ∆εκέµβριο του 2021, όταν ο Παύλος Μαρινάκης ανέλαβε τη θέση του γραµµατέα της Ν.∆., εισήχθη στη λειτουργία του κυβερνώντος κόµµατος ένα νέο «µοντέλο», µε τον Κ. Μητσοτάκη να εµπιστεύεται τη γενιά των 40άρηδων.

Μια συντεταγµένη οµάδα, που οι περισσότεροι γνωρίζονταν από τα χρόνια της ΟΝΝΕ∆, πήραν πάνω τους το κόµµα και βγήκαν µπροστά σε µια κρίσιµη πολιτική συγκυρία, συµβάλλοντας µε ουσιαστικό τρόπο στις νικηφόρες εκλογικές µάχες που ακολούθησαν για το κόµµα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε αυτό το δοµηµένο σύστηµα ανθρώπων, που λειτούργησε σαν µια «καλοκουρδισµένη µηχανή» στις διπλές εθνικές εκλογές και τις αυτοδιοικητικές που ακολούθησαν, έρχεται να προστεθεί η νέα γραµµατέας του κόµµατος, Μαρία Συρεγγέλα, ως ακρογωνιαίος λίθος της οµάδας, η οποία µαζί µε τον γενικό διευθυντή του κόµµατος, Γιάννη Σµυρλή, και τον στενό πυρήνα της Πειραιώς θα κληθούν να φέρουν εις πέρας τις «επιταγές» του Μαξίµου για την προεκλογική περίοδο καθ’ οδόν προς τις ευρωεκλογές.

Παράλληλα, το επιτελείο της Ν.∆. έχει να τρέξει τις προετοιµασίες για την επετειακή χρονιά 2024, οπότε συµπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της Ν.∆. Αλλωστε, η νέα γραµµατέας προέρχεται από τα σπλάχνα του κόµµατος, την ανθρωπογεωγραφία του οποίου γνωρίζει απέξω και ανακατωτά.