Οι δικοί του άνθρωποι τραβούν, πλέον τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από το μανίκι, ασκώντας πιέσεις να κατεβάσει τους τόνους και να ρίξει νερό στο κρασί του, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο εκ των στενών συνεργατών του Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος έδειξε μάλιστα να παίρνει αποστάσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη ύστερα από τη σθεναρή υποστήριξη που του παρείχε επί μακρόν.

Την ίδια ώρα ο Στέφανος Τζουμάκας καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να επιστρέψει, χαρακτηρίζοντας λάθος την παραίτησή του από την ηγεσία. Ο ναύαρχος έδειξε κουρασμένος, αμάθητος όπως είναι από τις εσωκομματικές ίντριγκες στην Αριστερά, και όταν ρωτήθηκε (Open) εάν έχει αποστασιοποιηθεί πλέον από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε πως «όταν οι εξελίξεις είναι έτσι και δεν ξέρεις ποια είναι η πιο σωστή ενέργεια και ο πιο σωστός τρόπος να κάνεις μια παρέμβαση, κάποια πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους, δεν μπορείς να είσαι συνέχεια μπροστά».

Και στη συνέχεια τράβηξε το αυτί του προέδρου, λέγοντας πως «ο κ. Κασσελάκης πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του, να τα καταπιεί όλα αυτά. Ο καθένας που θέλει το καλό της παράταξης και της χώρας πρέπει όλα τα προσωπικά να τα βάλει στην άκρη». Αντιστοίχως, ο Γιάννης Ραγκούσης άσκησε κριτική για όσα είπε σχετικά με το «μαξιλάρι» και τον κάλεσε να μην προκαλεί με δηλώσεις νέα έξαρση της εσωστρέφειας.

Κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, για όσα είπε σχετικά με το «μαξιλάρι» των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ασκεί και ο αρθρογράφος της «Αυγής» και εκ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο της διακυβέρνησης, Θανάσης Καρτερός. Γράφει, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «από ένα σημείο και πέρα δεν μπορεί να επικαλείται για όσα λέει και κάνει τη “βάση” που τον εξέλεξε», ενώ τον «καρφώνει» για τις αναφορές του σχετικά με την Αριστερά, τον πατριωτισμό και τη σημαία. Τον προκαλεί, δε, αν θέλει, να ανοίξει τη συζήτηση για την «ανιστόρητη» αναφορά του στα 37 δισ. «Ανιστόρητη και η αναφορά του στα 37 δισ. Αν πιστεύει, όπως κάποιοι εκκωφαντικοί υποστηρικτές του, ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη γιατί έσωσε τη χώρα, αναλαμβάνοντας το κόστος ακόμα και για δύσκολα μέτρα, ας ανοίξει τη συζήτηση. Οι αξιωματικές κρίσεις, όμως, που φορτώνουν το “μαξιλάρι” σε κάποιους εκ των υστέρων “εχθρούς”, πολιτικό κεφάλαιο από τον ίδιο αφαιρούν. Σε μια στιγμή, μάλιστα, που η μετριοπάθεια και η σοβαρότητα είναι κυρίαρχη απαίτηση. Από όλους...» σημειώνει.

Όσον αφορά τον Στέφανο Τζουμάκα, αφού τόνισε αρχικά πως «δεν χάλασε ο κόσμος που διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, και άλλα κόμματα έχουν διαλυθεί» (Σκάι) προσθέτοντας ότι ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να κρατήσει τα ηνία της χώρας, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να κλείσει», αν δεν επανέλθει ο Αλέξης Τσίπρας. «Είναι ένας κοινωνικός πολιτικός οργανισμός που έχει παρακμάσει. Δεν έχει ηγεσία να οδηγήσει τη χώρα και έκανε λάθος ο Αλέξης Τσίπρας που αποχώρησε και τον καλώ να επανεξετάσει τη θέση του».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή