Το πουλόβερ ξεκίνησε να ξηλώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται μπαράζ αποχωρήσεων και παραιτήσεων από μέλη και στελέχη που διαφωνούν με τις πολιτικές επιλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη και έπειτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έξοδό του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Από το περιβάλλον του πρώην υπουργού, ούτε επιβεβαιώνεται ούτε διαψεύδεται η σχετική πληροφορία. 

Είχαν προηγηθεί οι αποχωρήσεις των Πάνου Σκουρλέτη, Αριστείδη Μπαλτά, Στέφανου Τζουμάκα, Νίκου Βούτση, Δημήτρη Βίτσα, Νίκου Φίλη, Βαγγέλη Αποστόλου και αρκετών άλλων στελεχών.

Μπαράζ αποχωρήσεων μεσαίων στελεχών 

Συνεχίζοντας το γαϊτανάκι των παραιτήσεων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρίσκεται σε πρωτοφανή περιδίνηση, μόνο την Τετάρτη αποχώρησαν από το κόμμα ακόμα 50 στελέχη από την οργάνωση των Πατησίων αλλά και 24 από την Αχαΐα, μεταξύ των οποίων οι πρώην βουλευτές Ριζούλης και Σπαρτινός.

Ακόμη, ηχηρή ήταν η παραίτηση από τη θέση του γραμματέα Α’ Θεσσαλονίκης Κώστα Αμπατζά, που βρισκόταν στη θέση εκείνη από το 2021. Ο κ. Αμπατζάς αποτελούσε στέλεχος της γενιάς των 40άρηδων στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.