Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και η περαιτέρω συρρίκνωση του δημιουργεί κύματα αποχωρήσεων. Με δεδομένο ότι αρκετά από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ψάχνουν ήδη ή θα ψάξουν για πολιτική στέγη προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ανοίγει η συζήτηση για το ενδεχόμενο της επιστροφής τους στη Χαριλάου Τρικούπη.

Τα σενάρια άναψαν για τα καλά μετά την φωτογραφία με τον Νίκο Ανδρουλάκη και την πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά, που δήλωνε χαρούμενη στα social media για την επιστροφή της στις «ρίζες».

Το θέμα αυτό αναμένεται να απασχολήσει και την Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο, καθώς υπάρχουν δύο προσεγγίσεις. Η μια θέλει τις πόρτες κλειστές προς όσους δέθηκαν στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ στα «πέτρινα» χρόνια του ΠΑΣΟΚ και η άλλη που τείνει να γίνει «γραμμή» του ΠΑΣΟΚ να εξετάζεται κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Ωστόσο το μήνυμα φρόντισε να το δώσει από νωρίς ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που υπενθύμισε ότι όλοι δεσμεύονται όπως και ο Πρόεδρος, από αυτό που ο ίδιος έχει πει, δηλαδή ότι δεν θα επιτρέψει την επιστροφή «γενίτσαρων». 

Διαβάστε επίσης: Κωνσταντινόπουλος για ΣΥΡΙΖΑ: Έπαιξαν την χώρα κορώνα - γράμματα με δημοψήφισμα και τώρα το θεωρούν γελοιότητα

«Μας δεσμεύει όλους η δήλωση του Προέδρου και απόφαση του συνεδρίου ότι δεν θα επιστρέψουν οι «γενίτσαροι» στο ΠΑΣΟΚ» τονίζει απαντώντας σε κάθε σχετικό ερώτημα, συμπληρώνοντας με νόημα ότι ο κόσμος θα μας κρίνει για την αξιοπιστία μας!