Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σε τηλεοπτική του τοποθέτηση, μίλησε για τα όσα ακούγονται από στόματα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑπερί συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ 

Καμία συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ που έχει κεντρική ιδεολογία τον Πολακισμό

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν γίνεται καμία με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «η οποία έχει ως κεντρική ιδεολογία τον Πολακισμό». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει «καμιά συνεργασία με πολιτικούς γυρολόγους, οι οποίοι γυρνούν από κόμμα σε κόμμα για μια καρέκλα, είναι προσβολή για όσους κράτησαν όρθια την παράταξη, τον απλό κόσμο και τα στελέχη που όλοι αυτοί πρόσβαλαν».

Στη συνέχεια, ο κ. Κωνσταντινόπουλος, τονίζει πως «αν πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα γίνει σανίδα για να σωθούν πολιτικά, κάνουν λάθος» και συνεχίζει «όποιος αγκαλιάζει αυτά τα “στελέχη” προερχόμενα σήμερα από το ΣΥΡΙΖΑ ή από τη ΝΔ, είναι σαν να μην πιστεύει σε επιλογές όπως του Χάρη Δούκα που αγκάλιασε ο κόσμος».

Κωνσταντινόπουλος: Άλλος στη θέση του Δούκα, θα έχανε

Όσον αφοράτον Χάρη Δούκα, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είπε ότι ήταν ένα πρόσωπο ελκυστικό με πρόταση για τον δήμο και εκτίμησε ότι αν ήταν άλλος υποψήφιος στην θέση του, θα έχανε. Ωστόσο, ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις οποίες καταγράφηκαν ανατροπές με μεγαλύτερη εκείνη του δήμου Αθηναίων, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, ανέφερε ότι «την δεύτερη Κυριακή ο κόσμος έστειλε ένα μήνυμα. Είπε «όχι» στην παντοδυναμία της ΝΔ. Ακόμα και ψηφοφόροι της ΝΔ έστειλαν το μήνυμα ότι αν τα δώσουμε όλα στη ΝΔ, με τον τρόπο που συμπεριφέρεται, με τους εκβιασμούς και την αλαζονεία που υπήρξε σε κάποιες περιοχές, θα είναι σαν να επαινούν τη ΝΔ να προχωρήσει με τον ίδιο τρόπο».