Στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο Δημήτρης Βίτσας.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «δεν έχει νόημα να επιστρέψουμε σε αυτό το κόμμα και με αυτόν τον πρόεδρο, που έχουν φύγει από αυτό που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, σχολιάζοντας την αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη για τα 37 δισ. ευρώ, τόνισε πως από τον Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αυτό έχει ξεκαθαριστεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας πως «διαλύει» την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε ότι μαζί του θα διαλυθεί και ο ίδιος. 

Μιλάει με τόση άνεση για πράγματα που δεν ξέρει» και πρόσθεσε: «Πώς ένας άγνωστος άνθρωπος έρχεται στην Ελλάδα και μέσα σε τρεις μήνες, του έρχεται η όρεξη να γίνει πρόεδρος κόμματος;»

Συνεχίζοντας την κριτική του απέναντι στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε «ξέρουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης το 2012 δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ» και διερωτήθηκε το 2015 τι ψήφισε.

Δημήτρης Βίτσας: Δεν έχει νόημα να επιστρέψουμε σε αυτό το κόμμα, με αυτόν τον πρόεδρο

Στην ερώτηση αν θέλει να επιστρέψει στο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν έχει νόημα να επιστρέψουμε σε αυτό το κόμμα, με αυτόν τον πρόεδρο» εξαιτίας του οποίου όπως είπε «έχουν φύγει πολλοί» και συμπλήρωσε: «Αφήνω πίσω μου αυτήν την ιστορία και εκμεταλλεύομαι τα 50 χρόνια που βρίσκομαι σε κόμματα της αριστεράς σε μια νέα προσπάθεια. Σε ένα πολιτικό χώρο που θα συναντηθούν οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς», αποφεύγοντας να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα.

Αναφορικά με τη συνάντηση Τσίπρα - Σακελλαρίδη είπε: «Γνωρίζονται πολλά χρόνια και έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν χωρίς να μιλήσουν για πολιτικά θέματα. Αφού το λένε το λαμβάνουμε υπόψη μας».