Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη ότι εφαρμόζει μια αλαζονική και προσωπική πολιτική που δεν χωρά στην Αριστερά άφησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο Δημήτρης Βίτσας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ο πρόεδρος του κόμματος θέλει να εμπεδώσει τον αρχηγισμό με το ζόρι.

Ο Δημήτρης Βίτσας τόνισε πως σταδιακά ο ΣΥΡΙΖΑ θα μεταπλάθεται σε ένα δεξιόστροφο κόμμα, ενώ ανέφερε πως θεωρεί σωστό να υπάρξει Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

*Διαβάστε εδώ: Γιώργος Τσίπρας στα Παραπολιτικά 90,1: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας στον ΣΥΡΙΖΑ

Όπως σημείωσε ο Δημήτρης Βίτσας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει μια αλαζονική και προσωπική πολιτική που δεν χωρά στην Αριστερά.

Ακόμα, υπογράμμισε πως ο Στέφανος Κασσελάκης μιλά με σιγουριά για πράγματα που δεν γνωρίζει.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα στα Παραπολιτικά 90,1

Το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κος Δημήτρης Βίτσας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

«Πήγαινα στην Κεντρική Επιτροπή με καλή διάθεση, αλλά άκουσα τον κο Κασσελάκη να κατηγορεί εμένα και τους Φίλη, Σκουρλέτη και Τζουμάκα. Μιλούσε με σιγουριά για πράγματα που δεν ήξερε», τόνισε.

«Ένας πρόεδρος, κατά τη δική μου τη γνώμη, πρέπει να έχει το μυαλό να αναλύσει τα πράγματα και να δει ποια βήματα είναι αυτά που θα κρατήσουν σταθερό το κόμμα και με ποιο τρόπο θα αντιπαρέλθει, γιατί αυτοί οι χαρακτηρισμοί που του έχουν δοθεί, μπορεί να είναι βλαπτικοί για το πρόσωπό του, αλλά μπορεί να ΄ναι και όπλο», πρόσθεσε.

«Ο αρχηγισμός ή η προσωπολατρεία δε βοηθήσανε ποτέ τα αριστερά κόμματα να πάνε μπροστά, ίσα-ίσα τα φέρανε πίσω. Ο κος Κασσελάκης θέλει να εμπεδώσει τον αρχηγισμό με το ζόρι, όποιος θέλει τον ακολουθεί, εγώ δεν θέλω», συμπλήρωσε.

«Είναι πλέον αδύνατο ο ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει μια αριστερόστροφη πολιτική. ΣΥΡΙΖΑ, σαν αριστερό κόμμα δεν υπάρχει, υπάρχουν αρκετοί αριστεροί μέσα σε αυτό. Θα μεταπλάθεται σε ένα δεξιόστροφο κόμμα», σημείωσε.

Τέλος, ανέφερε πως θα θεωρήσει σωστό να υπάρχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Στην ερώτηση για το πού βλέπει δημοσκοπικά τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν ανήκω πλέον στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε δε με απασχολεί τι θέση θα πάρει, τους εύχομαι τα καλύτερα. Βλέπω, όμως, ότι στρίβουν προς τα δεξιά. Με απασχολεί μόνο το πώς η Ριζοσπαστική Αριστερά θα μπορεί να αντιπροσωπευτεί».