«Αναμενόμενη η αποχώρηση της “Ομπρέλας”», τόνισε ο ο βουλευτής Επικρατείας Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποχωρήσεις από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ αναφορικά με την άρνηση Τσακαλώτου και Πέρκα να παραδώσουν τις έδρες τους επικαλέστηκε τι προβλέπει το κατασταστικό του κόμματος.

Πρόσθεσε πως «οι εντάσεις είχαν φτάσει σε τέτοιο σημείο και είχαν δημιουργηθεί τέτοιες αποστάσεις που ενδεχομένως να μην μπορούσαν να γεφυρωθούν».

Διαβάστε ακόμα: Αλεξιάδης στα Παραπολιτικά 90,1: Αν κάποιοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι είναι μειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορώ να κάνω κάτι

Ευάγγελος Αποστολάκης: Έφυγε ένα κομμάτι του κόμματος, δεν αλλάζει το κόμμα

«Ό,τι έγινε, έγινε. Κάποιοι άνθρωποι αποχώρησαν, δύο βουλευτές ανεξαρτητοποιήθηκαν. Έφυγε ένα κομμάτι του κόμματος, δεν αλλάζει το κόμμα. Ο πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, είπε ξεκάθαρα πως η επόμενη ημέρα είναι να ενωθούμε και να δουλέψουμε. Ο κόσμος περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ να παίξει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης», υπογράμμισε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Θεωρώ ότι όσοι έμειναν στο κόμμα, το πονάνε και θέλουν να έχει προοπτική κυβέρνησης», είπε, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην παραμονή της Έφης Αχτσιόγλου, ενώ σχετικά με το βαρύ «κατηγορώ» της κατά του κ. Κασσελάκη, ο κ. Αποστολάκης ότι «οι αντιθέσεις μπορούν να συζητηθούν».

«Σκληρές οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος αλλά ήταν στην κατεύθυνση του ποια ήταν η πραγματικότητα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αποστολάκης αναφερόμενος ιδίως στην έκφραση περί «5ης φάλαγγας» που χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης.