Δεν παραδίδουν τις έδρες τους, όπως τους ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα.

ΣΥΡΙΖΑ: Το σκεπτικό Τσακαλώτου και Πέρκα

Ειδικότερα, με μία σύντομη δήλωσή της η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Φλώρινας, Πέτη Πέρκα, σημείωσε χαρακτηριστικά πως: «Έχω νωπή εντολή να υπηρετήσω την περιοχή μου με το πρόγραμμα της ριζοσπαστική Αριστεράς. Αυτός που έχει μετακινηθεί από αυτή τη γραμμή είναι ο νέος πρόεδρος και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, πηγές από το περιβάλλον του Ευκλείδη Τσακαλώτου τονίζουν ότι ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και επίσης ανεξάρτητος βουλευτής, αναμένεται να κινηθεί και αυτός στην ίδια γραμμή, «εκλέχτηκα για να υπηρετήσω την υπόθεση της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς και θα συνεχίσω να το κάνω».

Υπενθυμίζεται πως η «Ομπρέλα» αποφάσισε να αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας στη δημοσιότητα κείμενο, που εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του κόμματος, αναφέροντας πως η ομιλία του στην ΚΕ ήταν μνημείο αλαζονείας, αυταρχικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, ενώ τα 45 μέλη που υπογράφουν το κείμενο αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου φορέα.

Μάλιστα, μεταξύ των στελεχών που αποχώρησαν βρίσκονται και δύο βουλευτές, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα, οι οποίοι αναμένεται την Δευτέρα με επιστολή τους να ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Βουλής για την ανεξαρτητοποίησή τους από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, μετά την αποχώρηση των δύο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μένει με 45 βουλευτές. Σε δηλώσεις τους, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τσακαλώτος και Πέρκα έκαναν ξεκάθαρο ότι δεν θα παραδώσουν τις έδρες τους.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα να παραδώσουν τις έδρες τους, όπως και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Τι είπε ο Στέφανος Κασσελάκης

«Πλέον δεν υπάρχουν διαγραφές» ανέφερε κατά τη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος για δημοψήφισμα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη σημερινή του ομιλία-απάντηση στις αποχωρήσεις των στελεχών σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως πλέον δεν υπάρχει λόγος δημοψηφίσματος καθώς οι όσοι αποχωρούν πρέπει να παραδώσουν την έδρα τους, όπως και ο Στέλιος Κούλογλου από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Από σήμερα ξεκινά η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σας καλώ όλους και όλες να αναλάβετε τις ευθύνες σας» είπε.

Μάλιστα, στη σύντομη δευτερολογία του, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα να σεβαστούν τη βάση του κόμματος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σεβαστείτε τον κώδικα δεοντολογίας τον οποίο υπογράψατε».

Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης επανήλθε με μια σχετική ανάρτηση στο X (πρώην twitter).