Με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, η Σία Αναγνωστοπούλου προχώρησε σε αποκλειστική δήλωση στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Όπως είπε, αν ο Αλέξης Τσίπρας «δεν μιλήσει τώρα, το κόμμα θα διαλυθεί».

Να σημειωθεί ότι η απουσία του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έχει προκαλέσει εύλογα ερωτήματα και προβληματισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την Παρασκευή οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα έδινε το «παρών» στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει επίσης αν ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται να παρέμβει στη δυσκολότερη στιγμή του κόμματος και λίγο πριν η πορεία σύγκρουσης γίνει μη αναστρέψιμη.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Κ.Ε. Αχτσιόγλου, «Ομπρέλα», Τεμπονέρας και 160 μέλη - "Έφυγαν 110" λέει η πλευρά Κασσελάκη (Εικόνες)

Στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπάρχει μια μερίδα στελεχών που πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να παρέμβει αποφασιστικά. Κάποιοι άλλοι ωστόσο εκτιμούν ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρει μεγάλη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στο κόμμα.