Πυρά ανταλλάσσουν τις τελευταίες ώρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκη. Αφορμή στάθηκε η δήλωση του δεύτερου την επαύριο της εκδήλωσης προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν πήγε στην εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας (06/11), επί της ουσίας προσπάθησε να απαξιώσει την προσφορά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τη φράση «τι δουλειά έχω εγώ με όλους εκείνους που έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού; Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών. Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν. Ας αναλάβουν άλλοι τον μανδύα του χρέους της χώρας». Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, της Άννας Διαμαντοπούλου, που πρωτοστάτησε στη διοργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και του κυβερνητικού εκπροσώπου, που κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να διαβάσει ιστορία».

Κόντρα Μαρινάκη – Κασσελάκη για Σημίτη: Τι λέει στο parapolitika.gr o κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μίλησε στο parapolitika.gr για τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Κασσελάκης σήμερα σκοπίμως διαστρέβλωσε όσα απάντησα σε  ερώτηση που μου τέθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όπου τόνισα αρχικά ότι δεν είμαι ούτε εκπρόσωπος ούτε υπερασπιστής του πρώην πρωθυπουργού», λέει χαρακτηριστικά.

«Όπως ανέφερα σήμερα στη δήλωσή μου, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσπαθούν και βρίσκουν λύσεις για τα προβλήματα του σήμερα μιλώντας για το μέλλον και ο κ. Κασσελάκης μιλάει με όρους που ανήκουν στο παρελθόν», προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο parapolitika.gr.

Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη στον Παύλο Μαρινάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στο X (πρώην Τwitter) απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος είχε καλέσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να «διαβάσει λίγο Ιστορία, να δει τι έγινε το 2015, να μάθει για το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο».

«Μαθήματα Ιστορίας προς τον άνθρωπο που κατάφερε να γίνει κυβερνητικός εκπρόσωπος Μητσοτάκη και Σημίτη ταυτόχρονα.

Από το 1995 έως το 2015 το δημόσιο χρέος τριπλασιάστηκε! Αυξήθηκε κατά 200 δισ.!

Το ότι η χρεοκοπία της χώρας επιτέθηκε εναντίον μου χθες είναι τιμή για μένα», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

 

Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook:

«Όσες φορές και να προσπαθήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και να διαστρεβλώσει τα λεγόμενά μας, τα πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ που φόρτωσαν στη χώρα μας, το κλείσιμο των τραπεζών και η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στη σύγχρονη ιστορία φέρουν τη σφραγίδα του κόμματός του. Κύριε Κασσελάκη, έχω την τιμή και την ευθύνη να εκπροσωπώ έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που, σε μια περίοδο αλλεπάλληλων εισαγόμενων κρίσεων, προσπαθούν και βρίσκουν λύσεις για τα προβλήματα του παρόντος μιλώντας με όρους μέλλοντος. Αφήνουμε σ' εσάς τον ρόλο του εκφραστή της ρητορικής του χθες, της τοξικότητας και της παραπληροφόρησης».

Όσες φορές και να προσπαθήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και να διαστρεβλώσει τα λεγόμενά...

Δημοσιεύτηκε από Pavlos Marinakis στις Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2023