Η Εύα Καΐλή αναδημοσίευσε το πρωτοσέλιδο της "Il Dubbio»", το οποίο αναφέρεται σε παραβιάσεις του κράτους δικαίου. Ο τίτλος του άρθρου της ιταλιλής εφημερίδας είναι: «Οι ευρωβουλευτές κατασκοπεύτηκαν από βελγικές μυστικές υπηρεσίες. Έτσι γεννήθηκε το Qatargate».

Στο άρθρο της η «Il Dubbio» επικρίνει τους χειρισμούς των βελγικών Αρχών για την υπόθεση φερόμενης διαφθοράς μελών της Ευρωβουλής, καθώς και υπαλλήλων των θεσμών και οργάνων της ΕΕ, για λογαριασμό κυβερνητικών αξιωματούχων του Κατάρ και του Μαρόκου.

Το σκάνδαλο Qatargate, οδήγησε στη σύλληψη και την κράτηση για κάτι παραπάνω από 4 μήνες της πρώην πλέον αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Εύας Καϊλή.

Το κομμάτι του άρθρου που αναδημοσίευσε η Εύα Καΐλή

«Οι παραβιάσεις του κράτους δικαίου δημιουργούν ένα επικίνδυνο προηγούμενο έναντι ενός υπερεθνικού θεσμού από την ''επιβολή του νόμου''! Υπηρεσίες πληροφοριών και αστυνομία με πολιτικά μπαίνουν στο κοινοβούλιο της ΕΕ για να κάνουν φακέλους εναντίον πολιτικών», είναι το κομμάτι του ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει η Εύα Καϊλή.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά και στη μήνυση κατά της Ευρωβουλής «για παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας» που κατέθεσε η κα Καϊλή, λίγες ημέρες αφότου αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους και χωρίς το ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης.