Μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγου, ο Υ.ΕΘ.Α, Νίκος Δένδιας επισκέφτηκε το απόγευμα της Τρίτης τις Σέρρες. Ο πρόσκληση έγινε με την αφορμή την αυριανή εορτή των πολιούχων Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Θεόφιλο στο Επισκοπείο Σερρώ, και στη συνέχεια παρέστη στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, στον εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος.















Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την παρουσία του κ. Δένδια στις Σέρρες


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα τις Σέρρες, κατόπιν πρόσκλησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου, με την αφορμή της αυριανής εορτής των πολιούχων Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε το Επισκοπείο Σερρών, όπου συναντήθηκε με τον κ.κ. Θεολόγο, παρουσία των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό, Τάσου Χατζηβασιλείου, Φωτεινής Αραμπατζή και Θεόφιλου Λεονταρίδη.

Εν συνεχεία ο Υπουργός παρέστη στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, στον εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε προηγουμένως, μετά την επίσκεψή του στο Επισκοπείο, σχετικά με την επίσκεψή του στις Σέρρες:

«Είναι μεγάλη μου χαρά και τολμώ να πω και μεγάλη μου τιμή, που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στις Σέρρες, προσκεκλημένος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη

Σερρών και Νιγρίτας του κυρίου Θεολόγου, για να παρακολουθήσω τον Πανηγυρικό Εσπερινό, στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Θα ήθελα να σας πω επίσης ότι οι Σέρρες για τη δική μας παράταξη, για τη Νέα Δημοκρατία, έχουν μία ιδιαίτερη σημασία. Είναι η πατρίδα του ιδρυτή μας, του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Είχα πολλά χρόνια να έρθω στις Σέρρες, από τον καιρό της στρατιωτικής μου θητείας, αλλά είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι εδώ και μαζί με τους αγαπητούς Συναδέλφους στη Βουλή θα παρασταθούμε σε αυτόν τον Αρχιερατικό Εσπερινό.

Και πάλι ευχαριστώ πολύ».