«Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει απολύτως ανοικτό για την ελληνική κυβέρνηση» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, από τα Καλάβρυτα όπου βρέθηκε σήμερα το πρωί, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για την 80η επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε στην δήλωσή του πως επέτειοι όπως αυτή των Καλαβρύτων «λειτουργούν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ευρύτατου μετώπου εθνικής ενότητας και ομοψυχίας».

Διαβάστε ακόμα: Καλάβρυτα: Εκδηλώσεις μνήμης για τα 80 χρόνια από το Ολοκαύτωμα - Μαζική η συμμετοχή, παρόντες Δένδιας, Κασσελάκης, Κωνσταντοπούλου

Συγκεκριμένα, μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση εκπροσώπησα σήμερα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ελληνική κυβέρνηση, εδώ στα Καλάβρυτα. Στη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων, αποδίδοντας τον απαιτούμενο φόρο τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Θα ήθελα επίσης να ξεκαθαρίσω ότι όλες αυτές οι επέτειοι είναι ευκαιρίες εθνικής αναστόχασης και λειτουργούν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ευρύτατου μετώπου εθνικής ενότητας και ομοψυχίας. Τέλος, ως προς το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι που επανειλημμένος έχω πει ως υπουργός Εξωτερικών της χώρας, δηλαδή υπό την προηγούμενη ιδιότητά μου. Το ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση παραμένει απολύτως ανοικτό».

Στις εκδηλώσεις μνήμης και στην κατάθεση στεφάνων παρέστησαν ο Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Βουλευτής Ιάσων Φωτήλας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο Πρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ Δημήτριος Nατσιός, η Πρόεδρος της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Υφυπουργός Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Βουλευτής Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Ανδρέας Σπυρόπουλος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, η Βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου, ως εκπρόσωπος της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.

Παρέστησαν επίσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, Πρέσβεις και εκπρόσωποι Διπλωματικών Αποστολών.

Από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων παρέστησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών του Γενικού Επιτελείου Στρατού Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη και άλλα στελέχη.

Παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Πλοίαρχος ΛΣ Ιωάννης Πουλημένος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Δήμαρχοι άλλων Δήμων της Αχαΐας και Δήμαρχοι μαρτυρικών πόλεων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων από όλη την Ελλάδα.