«Ανησυχητική» χαρακτήρισε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο Δημήτρης Τσιόδρας, η Ελλάδα έστειλε χθες ένα C-130 με ανθρωπιστική βοήθεια, όμως την ίδια ώρα η πρόσβαση από θαλάσσης στη Γάζα είναι σχεδόν αδύνατη, λόγω του ότι δεν υπάρχουν υποδομές λιμανιού για την προσέγγιση πλοίου.

«Δεν θεωρείται λελογισμένη αντίδραση αυτό που βλέπουμε στη Γάζα», επισήμανε, επικαλούμενος τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, και συμπλήρωσε παράλληλα ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί ως ασπίδα τους αμάχους, όμως αυτό δεν δίνει στο Ισραήλ το δικαίωμα να βομβαρδίσει σχολεία και νοσοκομεία.

Ερωτηθείς σχετικά με την παρουσία του πρωθυπουργού στις χθεσινές εκδηλώσεις για τη Μαριέττα Γιαννάκου και τον Κώστα Σημίτη, ο Δημήτρης Τσιόδρας ανέφερε ότι «πήγε για να τιμήσει τον πρώην πρωθυπουργό. Η Μαριέττα ήταν ένα στέλεχος της ΝΔ και ήθελε να τιμήσει κι έναν επί οκτώ χρόνια πρωθυπουργό».

*Διαβάστε εδώ: Δημήτρης Τσιόδρας στα Παραπολιτικά 90,1: Θα υπάρξουν σημειακές παρεμβάσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο - "Περιμένω τις αποφάσεις του πρωθυπουργού", είπε για την Ευρωβουλή


Δημήτρης Τσιόδρας: Σαφέστατα προβληματίζει τον πρωθυπουργό το θέμα της ακρίβειας

«Σαφέστατα προβληματίζει τον πρωθυπουργό το θέμα της ακρίβειας. Περιμένω περισσότερους ελέγχους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού», ανέφερε και τόνισε ότι τα μέτρα για την ακρίβεια είναι αύξηση εισοδήματος, στοχευμένα μέτρα για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και έλεγχοι.

Υπογράμμισε δε πως «όσο συνεχίζεται η αισχροκέρδεια, θα συνεχίζονται και τα πρόστιμα».

«Το υπουργείο έχει τον κατάλογο με τα υπερτιμημένα προϊόντα και προσπαθούν να συνδυαστούν οι τιμές. Στις εταιρείες που έχουν επιβληθεί πρόστιμα βλέπουμε μείωση τιμών», συμπλήρωσε.

Σχετικά με την επιταγή ακρίβειας, ο Δημήτρης Τσιόδρας επισήμανε ότι «μελετάμε να δούμε τι θα περισσέψει στο τέλος του χρόνου», αρνούμενος να κάνει προαναγγελίες, και τόνισε ότι «έχετε δει πως μέχρι σήμερα ό,τι περισσεύει δίνεται».

Τόνισε επιπλέον πως «είχαμε φέτος μια πολύ δύσκολη κατάσταση στη Θεσσαλία, κατευθύνθηκαν εκεί πάρα πολλά χρήματα».

Για την Ενέργεια και απαντώντας στο ερώτημα αν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα, είπε ότι «ανακοίνωσε τα μέτρα για το ρεύμα την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Σκυλακάκης».