Σημειακές παρεμβάσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο προανήγγειλε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα αλλάξει η ουσία του.

«Το φορολογικό νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής δεν εφαρμόζεται μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αφορά πώς λειτουργεί η αγορά και πώς θα μπουν στα κρατικά ταμεία περί τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο», επεσήμανε ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Διαβάστε ακόμα: ''Νάρκες'' και ευκαιρίες στο νέο φορολογικό: Κερδισμένοι και χαμένοι επαγγελματίες με τις ρυθμίσεις - Πού ανοίγουν ''παράθυρα'' βελτίωσης

Επιπλέον, ο Δημήτρης Τσιόδρας ανέφερε πως όταν ο κ. Κασσελάκης υπόσχεται μείωση φορών πρέπει να πει πώς θα αναπληρωθούν.

Ερωτηθείς εάν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο Δημήτρης Τσιόδρας είπε πως περιμένει τις αποφάσεις και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.



Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Τσιόδρα στα Παραπολιτικά 90,1

Αναφορικά με το φορολογικό νομοσχέδιο

Δ.ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Το νομοσχέδιο αφορά την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής πρόκειται για ένα συνολικό πλαίσιο το οποίο δεν αφορά μόνο τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά αφορά συνολικότερα το πώς λειτουργεί η αγορά και πως μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία θα μπορούν στα κρατικά ταμεία στο τέλος της τετραετίας περί τα 3 δις.

Ερωτηθείς αν θα γίνουν τροποποιήσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο

Δ.ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Το νομοσχέδιο θα μπει σε διαβούλευση το αμέσως επόμενο διάστημα, προφανώς θα υπάρξουν κάποιες σημειακές παρεμβάσεις αλλά δεν θα αλλάξει η φιλοσοφία του νομοσχεδίου.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Κασσελάκη για το φορολογικό νομοσχέδιο

Δ.ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Το αν επιστρέφουμε χρήματα τα οποία πηγαίνουν στα κρατικά ταμεία το έχει βιώσει η κοινωνία και στη διάρκεια της πανδημίας και στη διάρκεια των προβλημάτων που υπήρχαν με τις ανατιμήσεις στο ρεύμα και στη συνέχεια με όλα τα υπόλοιπα ότι είμαστε δίπλα στην κοινωνία και οτιδήποτε μέρισμα το δίνουμε. Θα πρέπει να μας πει οποιοσδήποτε μιλάει για τη μείωση κάποιου φόρου το πως ακριβώς θα αναπληρωθεί. Ο κ. Κασσελάκης υπόσχεται πράγματα τα οποία δεν γίνονται ή αν γίνουν θα πρέπει να μας πει ποιους άλλους θα φορολογήσει και σε τι ποσοστό.

Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής

Δ.ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Δεν «οσμίζομαι» τίποτα, περιμένω τις αποφάσεις του πρωθυπουργού και τις ανακοινώσεις του. Όλα στην ώρα τους και όταν θα γίνουν οι σχετικές συζητήσεις.