Ούτε οι δηµοσκοπήσεις, που εµφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε οριακό σηµείο λίγο πριν κατρακυλήσει στην τρίτη θέση, στάθηκαν ικανές για να σταµατήσουν τον εµφύλιο που µαίνεται όλο το τελευταίο διάστηµα µέσα στο κόµµα τη αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Παράγοντες κοντά στον νέο πρόεδρο ισχυρίζονται µάλιστα ότι ακριβώς αυτό επιθυµούν τα στελέχη της Οµπρέλας, προκειµένου στη συνέχεια να προχωρήσουν στη δηµιουργία του δικού τους πολιτικού φορέα. «Επεσαν οι µάσκες», λένε χαρακτηριστικά στελέχη από το περιβάλλον του νέου προέδρου. Ο στόχος των στελεχών της Οµπρέλας είναι να απαξιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο νέος πρόεδρος, προκειµένου να µπορέσουν στη συνέχεια να προσεγγίσουν τους απογοητευµένους ψηφοφόρους της Αριστεράς.

Η αλήθεια είναι ότι η παραποµπή για διαγραφή των τριών στελεχών της Οµπρέλας από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε σύµφωνα όλα τα στελέχη τα οποία βρίσκονται κοντά του, καθώς αρκετοί θεωρούσαν ότι θα έπρεπε να τους αφήσει να φύγουν µόνοι τους. Παρ’ όλ’ αυτά, επισηµαίνουν ότι δεν γίνεται «να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, µε τον Νίκο Φίλη και τον Πάνο Σκουρλέτη να διαβάλλουν καθηµερινά τον νέο πρόεδρο µε ψεύτικα επιχειρήµατα και να ροκανίζουν το κόµµα».

Δεν υποχωρεί ο Κασσελάκης για τις διαγραφές

Προσέθεταν µάλιστα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πρόκειται να υποχωρήσει για κανένα λόγο, αφού έχει αποφασίσει µέχρι το τέλος του χρόνου να τελειώνει µε αυτά τα θέµατα, προκειµένου να προχωρήσει στα 13 µικρά συνέδρια σε όλη την Ελλάδα. Στελέχη της Οµπρέλας έλεγαν πάντως ότι η παραποµπή διαγραφής τους δηµιούργησε µεγάλη αίσθηση στο κόµµα και αυτό θα στοιχίσει στον νέο πρόεδρο, καθώς στην κουλτούρα της Αριστεράς δεν υπάρχει αυτή η λογική.

Επισηµαίνουν επίσης ότι η διαγραφή τους πολύ δύσκολα θα περάσει από το πειθαρχικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υπάρχουν προσωπικές σχέσεις και κοινοί αγώνες που συνδέουν τα στελέχη µεταξύ τους. Με αυτά τα δεδοµένα, τα στελέχη της Οµπρέλας εµφανίζονται έτοιµα να συνεχίσουν την αντιπαράθεση µε τον Στέφανο Κασσελάκη σε καθηµερινή βάση, καθώς θεωρούν ότι η τριβή φέρνει αποτελέσµατα.  Ωστόσο συνεχίζουν να δουλεύουν παράλληλα για τη δηµιουργία του νέου φορέα, προκειµένου να κατεβούν στις εκλογές. Μέχρι στιγµής εµφανίζονται να µην έχουν βρει το πρόσωπο που θα ηγηθεί τους εγχειρήµατος, αφού αυτά που θα ήθελαν, η Εφη Αχτσιόγλου και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δεν προτίθενται να τους ακολουθήσουν.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι πρόταση έγινε και στον ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη, ο οποίος όµως δεν εµφανίστηκε θετικός, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος σκέπτεται να προχωρήσει στη δηµιουργία ενός φορέα µε οικολογικό περιεχόµενο, µε τον οποίο θα κατεβεί στις ευρωεκλογές. Οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη δεν κρύβουν πάντως την αγωνία τους για το τι θα κάνει η πλευρά της Εφης Αχτσιόγλου το επόµενο χρονικό διάστηµα, αφού αναγνωρίζουν ότι όσα στελέχη βρίσκονται δίπλα στη βουλευτή του ∆υτικού Τοµέα είναι έµπειρα και σε βάθος χρόνου και εφόσον εξοµαλυνθεί η κατάσταση θα µπορούσαν να παίξουν σηµαντικό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδείες και νέα αντιπολιτευτική ατζέντα Κασσελάκη, για να “ξεχαστούν” οι εσωκομματικές έριδες - Ξανθός: “Ξένο σώμα ο νέος πρόεδρος”

Το πρόβλημα της περαιτέρω συρρίκνωσης του ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός των άλλων, οι ίδιοι άνθρωποι λένε ότι εάν η Εφη Αχτσιόγλου αποφασίσει να ανοίξει και αυτή την πόρτα εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης θα αντιµετωπίσει αντικειµενικά µεγάλο πρόβληµα, καθώς θα συρρικνωθεί ακόµα περισσότερο. Οι πληροφορίες λένε ότι τα στελέχη που στήριξαν την Εφη Αχτσιόγλου είναι ιδιαίτερα προβληµατισµένα µετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να παραπέµψει για διαγραφή τον Νίκο Φίλη, τον Πάνο Σκουρλέτη, τον ∆ηµήτρη Βίτσα και τον Στέφανο Τζουµάκα. Ενώ αρχικά είχαν αποφασίσει να παραµείνουν µε κάθε κόστος στον ΣΥΡΙΖΑ περιµένοντας τις εξελίξεις, τα τελευταία εικοσιτετράωρα εµφανίζονται να το ξανασκέφτονται, καθώς θεωρούν ότι ο νέος πρόεδρος θα έπρεπε να κινηθεί µε µοναδικό στόχο την ενότητα. «∆εν λέµε ότι θα φύγουµε αύριο το πρωί, ωστόσο το επόµενο διάστηµα θα πρέπει να ζυγίσουµε τα πράγµατα», αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη που βρίσκονται κοντά στην Εφη Αχτσιόγλου.

Οι κατηγορίες για τα τρολ

Υπάρχουν φυσικά και εκείνοι οι οποίοι εµφανίζονται να µη θέλουν να ταυτιστούν ούτε µε την Οµπρέλα αλλά ούτε και µε τον Στέφανο Κασσελάκη. ∆εν κρύβουν µάλιστα τη δυσαρέσκειά τους για τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη και του Νίκου Φίλη, επισηµαίνοντας ότι είναι απαράδεκτο να λέγονται δηµόσια τέτοιοι χαρακτηρισµοί για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον νέο πρόεδρο.

Την ίδια στιγµή συνεργάτες του πρώην προέδρου του κόµµατος δεν κρύβουν και την οργή τους για τις αναφορές των στελεχών της Οµπρέλας εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι τώρα φαίνεται µε τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το τι περνούσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τα συγκεκριµένα στελέχη.  Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στις δηλώσεις τους τα στελεχη αυτά, δείχνουν ότι υπήρχαν πολλά απωθηµένα και πραγµατικό µίσος για τον πρώην πρωθυπουργό. «∆εν είναι τυχαίο άλλωστε», λένε οι ίδιοι άνθρωποι, «ότι ακόµα και για την εκλογή Κασσελάκη ρίχνουν τις ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα και στις αλλαγές που έγιναν στο καταστατικό του κόµµατος επί προεδρίας του».

Προσθέτουν µάλιστα ότι τα συγκεκριµένα στελέχη έχουν φτάσει στα όρια της παράνοιας, καθώς κατηγορούν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε στη διάθεσή του τρολ, τα οποία είχαν µοναδικό στόχο την αποδόµησή τους.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής