Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας έχει αποκατασταθεί η προσβασιμότητα των πολιτών με ευθύνη Περιφέρειας και Δήμων, με την καταβολή πόρων από το υπουργείο Εσωτερικών, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε πως στον ΟΣΕ τώρα ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης, ενώ έκανε λόγο για παρεμβάσεις σε 20 σχολεία της περιοχής.

Ακόμα, ανέφερε πως έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια για δρόμους και γέφυρες.

*Διαβάστε εδώ: Συνάντηση Κεραμέως - Σακελλαροπούλου: Με τη νέα αξιολόγηση στο Δημόσιο, θα αντιμετωπιστούν παθογένειες του παρελθόντος


Χρήστος Σταϊκούρας: Καμία χώρα δεν είναι θωρακισμένη από μία καταστροφή που γίνεται μια φορά στα 300 χρόνια

Ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε πως καμία χώρα δεν είναι θωρακισμένη από μία καταστροφή που γίνεται μια φορά στα 300 χρόνια.

Πρόσθεσε πως «οι ειδικοί θα μας πουν για την ανθεκτικότητα των έργων που πρέπει να χτίσουμε από εδώ και πέρα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα

Ερωτηθείς αν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στο οδικό δίκτυο και στις υποδομές στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας: Έχει αποκατασταθεί η προσβασιμότητα του πολίτη με την ευθύνη της περιφέρειας και των δήμων μετά από την κατανομή αρκετών πόρων, πάνω από 50 εκατομμυρίων €, από το υπουργείο Εσωτερικών προς τις περιφέρειες.

Για το δίκτυο του ΟΣΕ: Στον ΟΣΕ μόλις τώρα ξεκινήσαμε- γιατί δεν μπορούσε να γίνει νωρίτερα χρειάζονταν και οι πόροι αλλά κυρίως να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε- την προσωρινή αποκατάσταση ζημιών στην γραμμή καθόδου της διπλής κατεύθυνσης με ηλεκτροκίνηση στην περιοχή εκεί. Έργα ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ και επίκειται το επόμενο χρονικό διάστημα η ανάληψη πρόσθετων πρωτοβουλιών για υποδομές, σταθμούς στην ευρύτερη περιοχή ύψους, αθροιστικά εκτιμούμε, από 180 μέχρι 200 εκατομμύρια.

Έχουμε μια πρώτη εικόνα για παρεμβάσεις που πρέπει να κάνουμε περίπου σε 24 σχολεία της περιοχής ύψους άνω των 20 εκατομμυρίων € και υπάρχουν και οι δρόμοι και οι γέφυρες πέρα από την προσωρινή χρηματοδότηση, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ. Τις προηγούμενες μέρες και αυτές όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι σε συναντήσεις με δημάρχους και των περιοχών αυτών. Μόλις ολοκλήρωσα μια σύσκεψη στο γραφείο μου όπου ήταν όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μου μαζί με τους τομεάρχες τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ. Είχαμε μια πολύ αναλυτική συζήτηση για όλα τα ζητήματα που αφορούν το υπουργείο.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ: Οι εξελίξεις αφορούν αποκλειστικά το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.