Λίγες μέρες μόνο μέρες μετά τον γάμο του στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, δέχθηκε σφοδρή επίθεση από τα στελέχη του κόμματος του με αφορμή την διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα, αλλά και το άρθρο της Eφημερίδας των Συντακτών όπου ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται λάτρης των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων και των μειώσεων των μισθών.

Τα άρθρα στην Eφημερίδα των Συντακτών  

Η Eφημερίδα των Συντακτών ανέσυρε αρθρα από τα αρχεία του «Εθνικού Κήρυκα» όπου εκεί ο νέος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να υπέγραφε ως «Αριστοτέλης Οικονόμου». Εκεί εμφανίζεται υπέρ των μικρότερων μισθών στην Ελλάδα ώστε να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ δηλώνει ότι θεωρεί λίγες τις απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων, όπως είχαν πιεστεί να πράξουν οι κυβερνήσεις της εποχής των Μνημονίων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης για να απαντήσει επικαλέστηκε το νεαρό της ηλικίας του για τις θέσεις που εξέφραζε πριν λίγα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτηση του ανέφερε ότι «είπα σε μία συνέντευξη μου ότι ο 24χρονος Στέφανος δε θα ψήφιζε τον 35χρονο Στέφανο. Και ότι ο 24χρονος Μητσοτάκης δε θα ψήφιζε τον 55χρονο Μητσοτάκη. Αλλά μάλλον λάθος η εκτίμηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ψήφιζε τον μεγαλύτερο του εαυτό. Διότι ο πατέρας του αγκάλιασε τον Καρατζαφέρη, και κληροδότησε στον γιο του όλη την ακροδεξιά της ΝΔ. Του Άδωνι, του Πλεύρη και του Βορίδη. Εγώ δεν ανήκω σε πολιτική οικογένεια. Δεν είμαι κληρονόμος. Γι’ αυτόν τον λόγο έχω την ελευθερία της Αλλαγής. Προς το καλύτερο. Προς το Δίκαιο. Προς την Αριστερά».

«Έχει ξεκινήσει πόλεμος αποδόμησης του Κασσελάκη»

Όπως είναι φυσικό το επιχείρημα της ηλικίας έφερε αντιδράσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης από τα στελέχη της Ομπρέλας τα οποία υπενθύμιζαν με όλους τους τρόπους το κομματικό τους παρελθόν. Από την άλλη η πλευρά Κασσελάκη υπενθύμιζε περιπτώσεις πολιτικών που σήμερα βρίσκονται στην πολιτική ζωή και οι οποίοι ξεκίνησαν από αλλά πολιτικά κόμματα και φορείς.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στελέχη της Κουμουνδούρου, από την πλευρά της Ομπρέλας έχει ξεκινήσει ένας “πόλεμος” αποδόμησης του νέου προέδρου προκειμένου στη συνεδρίαση της ΚΕ που θα γίνει στις 11-12 Νοεμβρίου να υπάρξει μαζική αντίδραση εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη και να αμφισβητηθεί στην πράξη.

Ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ και για τη διαδικασία διαγραφής του Τζουμάκα

Εν τω μεταξύ, παρασκηνιακά έχει αρχίσει η συζήτηση για το εάν περνάει ή όχι η διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα από τα όργανα, καθώς για να παραπεμφθεί   στο πειθαρχικό συμβούλιο, η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη θα πρέπει να περάσει από την Πολιτική Γραμματεία. Με βάση τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα όλα δείχνουν ότι και πάλι η ψηφοφορία θα είναι οριακή.

Οι συνεργάτες του προέδρου λένε ότι η πρόταση για διαγραφή θα περάσει από την Πολιτική Γραμματεία, καθώς έχουν καταγεγραμμένους 20 ψήφους ενώ αντίθετα η εσωκομματική αντιπολίτευσης έχει 18. Οι ίδιοι άνθρωποι λένε μάλιστα ότι η πρόταση για την διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα θα περάσει και από το πειθαρχικό συμβούλιο.

Οι καταγγελίες Ραγκούση

Μέσα σε αυτή την παραζάλη των αντεγκλήσεων, χθες, προέκυψε θέμα και με τον Γιάννη Ραγκούση. Ο πρώην βουλευτής προσέφυγε στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, καταγγέλλοντας προφίλ του Facebook που τον θέλει να καλεί σε συγκέντρωση για την παραπομπή Τζουμάκα, ζητώντας μάλιστα και οικονομική ενίσχυση, στέλνοντας το μήνυμα «μηδενική ανοχή στον υπόκοσμο».



Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατήγγειλε το λογαριασμό Ec Stevi και όπως αναφέρει «δεν είναι μόνο η γελοιότητα περί δήθεν δικού μου μηνύματος για συγκέντρωση στο Σύνταγμα, είναι και η απολύτως ύποπτη κι επικίνδυνη αναφορά σε δήθεν μήνυμά μου για συγκέντρωση χρημάτων».



Προειδοποίησε δε πως εάν αποκαλυφθεί πως το συγκεκριμένο άτομο είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ζητήσει την παραπομπή της στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος.

Ο Γιάννης Ραγκούσης σημειώνει ακόμη, ότι θα ζητήσει από τα μέλη του κόμματος αλλά και από τον Παύλο Πολάκη «φαίνεται ότι αλληλοεπιδρά σε άλλες αναρτήσεις με τη συγκεκριμένη - αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτήν την άθλια ανάρτηση», να συνδράμουν τις αρχές στην αναζήτηση των στοιχείων του εν λόγω ατόμου.