Μετά την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, να διαγράψει τον Στέφανο Τζουμάκα, βαθαίνει όλο και περισσότερο η κόντρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 Ανάμεσα σε αυτούς που αντέδρασαν με την απόφαση αυτή, είναι και ο Νίκος Φίλης, ο οποίος με ανάρτηση του στο Facebook, έριξε «βολές» κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη ενέργεια» τη διαγραφή Τζουμάκα, ενώ έκανε λόγο για «άγνοια καταστατικού» και της «δημοκρατικής κουλτούρας του κόμματος

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Φίλη:

«Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε μια απαράδεκτη ενέργεια απέναντι στον Στέφανο Τζουμάκα που βαθαίνει την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Προφανώς δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματός μας.

Στην ουσία επιθυμεί τη διαγραφή του αγωνιστή της Δημοκρατίας Στέφανου Τζουμάκα για την πολιτική κριτική που ασκεί και για όσα είχε αναφέρει την εποχή που διεκδικούσε την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και προχθές στην Πολιτική Γραμματεία, χωρίς να λάβει οποιαδήποτε απάντηση.

Με ανάρτηση από το Μαϊάμι ο κ. Κασσελάκης δείχνει πώς εννοεί την περιβόητη "αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση" των μελών του κόμματος. Δείχνει επίσης πώς εννοεί το Συνέδριο, τη διεξαγωγή του οποίου συνεχώς αναβάλλει. Με διαγραφές διαφωνούντων!

Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στέφανο Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί το καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Τι απαντούν στον Νίκο Φίλη πηγές από την Κουμουνδούρου

«Μάλλον ο Νίκος Φίλης δεν είδε, δεν άκουσε, δεν διάβασε την αναφορά του Στέφανου Τζουμάκα στον ΣΚΑΪ ότι έχει εγκατασταθεί η "ολιγαρχία" και η "διαπλοκή" μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στρεφόμενος ευθέως συνολικά εναντίον του κόμματος και των μελών του. Η επίκληση αυτή του Νίκου Φίλη ότι η δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα αφορούσε πολιτική ή και προσωπική κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι προσχηματική. Αν ο Νίκος Φίλης ή οποιοδήποτε στέλεχος ή μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμερίζεται τη συγκεκριμένη αναφορά του Στέφανου Τζουμάκα, τίθεται το ερώτημα, γιατί παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;», σχολίασαν πηγές από την Κουμουνδούρου.