«Αν δεν εξομαλυνθούν τα πράγματα στον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς υπάρχει παγκόσμιος κίνδυνος», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες νωρίς» το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Τόνισε πως η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας θα πρέπει να δοκιμαστεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που πρέπει να γίνει άμεσα.

Είπε πως το συνέδριο θα πρέπει να γίνει μέσα στο 2023… σημειώνοντας πως, εάν γίνει τέλος Φεβρουαρίου, ο χρόνος για τις ευρωεκλογές είναι τρεις μήνες.

Ανέφερε πως η χθεσινή απόφαση με αυτή την οριακή πλειοψηφία δεν προοιωνίζεται καλά πράγματα.

Δημήτρης Βίτσας: Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για τον πόλεμο Ισραήλ -Χαμάς: Υπάρχει ένας παγκόσμιος κίνδυνος αν δεν εξομαλυνθούν τα πράγματα. Αν δεν ξεκινήσουν διαδικασίες σε ένα, σε δύο, σε πέντε χρόνια να εφαρμοστεί η απόφαση του ΟΗΕ να υπάρξει ένα ξεχωριστό παλαιστινιακό κράτος και ένα ξεχωριστό κράτος του Ισραήλ.

Για τη χθεσινή Πολιτική Γραμματεία του κόμματος: Αυτό που χρειάζεται είναι αυτή η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας να δοκιμαστεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία πρέπει να γίνει γρήγορα. Εγώ θεωρώ ότι το συνέδριο πρέπει να γίνει μέσα στο 2023, μπορεί να είναι και στις αρχές Δεκεμβρίου. Υπάρχει ένα βασικό ζήτημα ότι όταν κάνεις συνέδριο στα τέλη του Φλεβάρη ο χρόνος μέχρι τις ευρωεκλογές είναι τρεις μήνες και όταν κάνεις και ένα συνέδριο που δεν ξέρεις τι θα βγάλει.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να δώσουν πίστωση χρόνου στον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά είναι λίγο καινούργια πράγματα όχι μόνο για την πολιτική ζωή μέσα στην Αριστερά, αλλά για όλο το πολιτικό σύστημα. Τα κόμματα είναι διεκδικητές ή αν είσαι το ΚΚΕ, κόμμα αντίστασης προς την εξουσία, δεν είναι χώροι εκμάθησης και εκδήλωσης ηγετικών προσόντω,ν άρα δεν έχει πίστωση χρόνου καν ο ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ και το έχω πει και του ίδιου ότι συμπαθώ τον κ. Κασσελάκη, όμως συμπαθώ περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., και η χθεσινή απόφαση και με αυτό το μέτρο το 20-10 και 8 δεν προοιωνίζεται καλά πράγματα.