«Συντάσσομαι με τη νέα ομάδα που συγκροτείται, θα βοηθήσω όσο μπορώ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Στον αέρα» με τη Νίκη Λυμπεράκη ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Ερωτηθείς εάν η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα ξεπεράσει τους 11 βουλευτές, απάντησε πως γνωρίζει για 11 αυτή τη στιγμή.

Είπε επίσης πως ο Αλέξης Χαρίτσης είναι μια καλή επιλογή για επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και εξέφρασε την προσδοκία πως θα υπάρξουν νέες εισδοχές από ομάδες απ' όλη την κοινωνία που εκφράζουν αριστερό λόγο και αριστερές προτάσεις.

Εκτίμησε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ και θα κρατήσει την ίδια τακτική που έχει κρατήσει μέχρι τώρα.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα στα Παραπολιτικά 90,1

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 Fm στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα

Συντάσσομαι με αυτή τη νέα ομάδα. Θα την παρακολουθήσω και θα βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ και στη συγκρότησή της και στη συγκρότηση του χώρου διαλόγου ή του νέου φορέα.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο επιλογής του κ. Χαρίτση για επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή επιλογή, ένας άνθρωπος με πολιτική δραστηριότητα και εμπειρία, υπήρξε και υπουργός. Είναι έμπειρος, έχει την ευχή και τη βοήθεια όλων μας. Είναι φανερό ότι οι μεγαλύτεροι πια στην ηλικία πρέπει να παίξουμε έναν συμβουλευτικό ρόλο και όχι έναν πρώτο ρόλο, οπότε περιμένετε και τη δική μου απομάκρυνση από τα ΜΜΕ και τη βοήθεια όπου μου ζητηθεί αλλά και χωρίς να μου ζητηθεί στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Προσδοκώ ότι θα έχουμε και νέες εισδοχές από ομάδες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλη την κοινωνία και οι οποίες εκφράζουν αριστερό λόγο και αριστερές προτάσεις.

Ερωτηθείς ποια στάση πιστεύει ότι θα κρατήσει ο κ. Τσίπρας

Ο Αλ. Τσίπρας θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα παραμείνει, ελπίζω, κρατώντας την ίδια τακτική που έχει κρατήσει μέχρι τώρα.

Ερωτηθείς αν θα γίνει η ανακοίνωση του νέου κομματικού φορέα πριν από το τέλος του χρόνου

Νομίζω όχι, νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξουν διάφορα βήματα.