Ο Νίκος Ανδρουλάκης λέει το αυτονόητο ότι εμείς μιλάμε στον προοδευτικό χώρο της χώρας και ζητάμε να πάμε μαζί, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου.

Σημείωσε πως αυτό είναι πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ που απευθύνεται στους πολίτες, στη βάση, στην κοινωνία.

Η κ. Γιαννακοπούλου επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ είναι σε μια προοδευτική κατεύθυνση δεν έχει μπει σε λογικές συναλλαγής.

Επιπλέον, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε περιδίνηση και πρέπει να αποφασίσει που θα στρίψει το τιμόνι και που θέλει να πάει.

Τέλος, ανέφερε πως στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να είναι δεύτερη δύναμη στις ευρωεκλογές.

Αναλυτικά, η κ. Γιαννακοπούλου τόνισε:

Αναφορικά με το κάλεσμα του κ. Ανδρουλάκη

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Ο κ. Ανδρουλάκης είπε αυτό το οποίο λεει διαρκώς και είναι η πάγια γραμμή του ΠΑΣΟΚ ότι απευθυνόμαστε στους πολίτες, απευθυνόμαστε στην κοινωνία. Εμείς είμαστε ένα προοδευτικό κόμμα και για αυτό δεν έχουμε μπει σε λογικές να υπάρξει μια συνδιαλλαγή, κάποια συμφωνία κορυφής και αυτό φάνηκε και στα αποτελέσματα αυτών των εκλογών.

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Λέει το αυτονόητο ο κ. Ανδρουλάκης ότι εμείς μιλάμε στον προοδευτικό κόσμος της χώρας και ζητούμε να πάμε μαζί, δεν μας αφορούν οποιεσδήποτε άλλες λογικές συνδιαλλαγών, κορυφής, ανταλλαγών ή οτιδήποτε.

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του κ.Παπανδρέου

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Εμένα δεν είναι η δουλειά μου να ερμηνεύω δηλώσεις, εγώ είμαι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και το μόνο που μπορώ να ερμηνεύσω είναι η γραμμή του ΠΑΣΟΚ η οποία είναι ψηφισμένη στα συνέδρια του και η οποία εκφράζεται από τον πρόεδρο του.

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια περιδίνηση, προσπαθεί να βρει την περπατησιά του μετά από την εκλογή ενός νέου προέδρου. Έχει καταλάβει κανείς που ακριβώς θα στρίψει το τιμόνι; Είναι ένα κόμμα που θέλει να πάει Κεντροαριστερά όπως σε λεκτικό επίπεδο έχει πει ο κ.Κασσελάκης όμως δεν το έχουμε δει σε συγκεκριμένες προτάσεις; Είναι ένα κόμμα το οποίο θέλει να πάει Αριστερά ή αυτοπροσδιορίζεται ως Αριστερό όπως μας λεει μια σημαντική μερίδα του; Είναι ένα κόμμα λαϊκιστικό, γιατί ο κ. Πολάκης συνεχίζει να έχει έναν κεντρικό ρόλο στο κόμμα άρα ας δούμε πρώτα και ας αποφασίσει και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να πάει το καράβι γιατί όλα τα άλλα με τον τρόπο με τον οποίο γίνονται εμένα μου ακούγονται πολύ άτσαλα πολύ θεωρητικά και φιλοσοφικά.

Ερωτηθείσα αν ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει δεύτερη δύναμη στις ευρωεκλογές

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Αλίμονο αν δεν ήταν. Ναι θέλουμε να γίνουμε εμείς η πρωταγωνίστρια, η κυρίαρχη δύναμη στον προοδευτικό χώρο και να είμαστε η δεύτερη δύναμη και στις ευρωεκλογές